Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Zuid Argentinië en Chili

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Zuid Argentinië en Chili

HET BESTE VAN PATAGONIË

Je verkent in deze reis Patagonië. Je reis start in Buenos Aires. Je verkent het schiereiland Valdés, de Perito Moreno gletsjer en het nationaal park Los Glaciares in el Chalten, waar je heerlijk kunt wandelen. Je reist door naar Puerto Natales en verblijft een aantal dagen aan de rand van het nationaal park Torres del Paine. Vervolgens reis je via Punta Arenas naar Santiago de Chile. Deze reis is ingericht als selfdrive, maar kan ook zonder huurauto worden uitgevoerd.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Zuid Argentinië en Chili

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

ZUID ARGENTINIË

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Dag 2: Buenos Aires
Dag 3: Puerto Madryn
Dag 4: Puerto Madryn
Dag 5: El Calafate
Dag 6: El Calafate

ZUID ARGENTINIË EN CHILI

Dag 7: El Chalten
Dag 8: El Chalten
Dag 9: El Calafate
Dag 10: Puerto Natales
Dag 11: Torres del Paine
Dag 12: Torres del Paine

ZUID CHILI EN SANTIAGO

Dag 13: Torres del Paine
Dag 14: Punta Arenas
Dag 15: Punta Arenas
Dag 16: Santiago de Chile
Dag 17: Santiago de Chile
Dag 18: Naar luchthaven

Buenos Aires

BRUISENDE HOOFDSTAD VAN ARGENTINIË

Buenos Aires is een prettige stad, waar je heerlijk rond kunt dwalen.

DAG 1 BUENOS AIRES

Op de luchthaven wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag al zelf op pad gaan om de wijk rond het hotel te verkennen. Je kunt de indrukwekkende begraafplaats Recoleta bezoeken waar het graf is van Eva Perón. De begraafplaats is als een stad in een stad en je kunt er uren ronddwalen. Er zijn in deze wijk veel terrassen, waar je een lekkere Argentijnse wijn kunt drinken of misschien al een onovertroffen Argentijnse biefstuk kunt eten.

DAG 2 FIETSTOUR 

.Je verkent vandaag in een leuke gedeelde fietstour de bruisende hoofdstad van Buenos Aires. Je fietst met een gids naar de belangrijkste plekken in en rond het centrum, de plaza de Mayo met het regeringspaleis, het congres, de Obelisk, het plein San Martín en natuurlijk het tangowijkje la Boca en het stadion van Boca Juniors. Een erg leuke manier om de stad te leren kennen. In de avond kun je optioneel een tangoshow bezoeken of gewoon lekker uit eten gaan.

Peninsula Valdés

DE STEPPE VAN NOORD PATAGONIË

Je reist naar Puerto Madryn en bezoekt Peninsula Valdés, een plek waar je bijzondere dieren kunt spotten als zeeleeuwen, zeeolifanten, mara`s, ñañdu`s en walvissen.

DAG 3 PUERTO MADRYN

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Trelew. Hier staat je huurauto klaar en je rijdt naar Puerto Madryn. Puerto Madryn is een prettige plaats aan de Atlantische kust. Het heeft prachtige stranden. Niet ver van Puerto Madryn ligt Peninsula Valdés, typische Patagonische steppe met een bijzondere wildlife. Je hebt dag 4 de hele dag om dit mooie gebied te bezoeken. Vandaag kun je naar Punta Tombo rijden, waar jaarlijks ca 100.000 Magellaanpinguïns terugkeren om te paren en hun jongen groot te brengen.

DAG 4 PENINSULA VALDÉS

Vandaag heb je de hele dag de tijd voor Peninsula Valdés. Het is het typische, vlakke steppegebied van noord Patagonië. Je kunt er kolonies zeeleeuwen en zeeolifanten observeren. Als je geluk hebt, zie je mara`s, bijzondere knaagdieren, misschien een gordeldier en er komen orca`s voor de kust voor. Het landschap is uitgestrekt en wijds en de kusten wonderschoon. Er is een optionele excursie mogelijk om Magellaanpinguïns te spotten en ook om walvissen te spotten. Deze excursies moeten beiden ruim van te voren geboekt worden. 

Perito Moreno

TROTSE ARGENTIJNSE GLETSJER

Je reist verder zuidwaarts, waar je de mogelijkheid hebt de mooie gletsjer Perito Moreno te verkennen.

DAG 5 EL CALAFATE

Je rijdt vandaag terug naar Trelew, waar je de huurauto inlevert en je vliegt naar el Calafate. Hier haal je je huurauto op. Je kunt vandaag al de omgeving van el Calafate verkennen, een aangename, kleine stad aan het meer Argentino. Lago Argentino is een gletsjermeer en het meer heeft, afhankelijk van de lichtinval, een grijsblauwe of grijsgroene kleur. Er drijven vaak ijsschotsen in het meer en in de oevers zie je regelmatig de kleur fuchsia. Je kunt in el Calafate ook een vogelgebiedje bezoeken, een leuke activiteit.

DAG 6 PERITO MORENO

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de gletsjer Perito Moreno te verkennen. Je kunt er zelf naar toe rijden. De gletsjer is ca 6 kilometer breed en ca 30 kilometer lang en is al vanaf een afstand zichtbaar. Je komt steeds dichter bij de imposante ijswand, die ca 80 meter boven het wateroppervlak uitsteekt, maar onder het wateroppervlak nog ca 140 meter meet. Optioneel kun je een icewalk op de gletsjer boeken, een bijzondere ervaring en het is ook mogelijk een korte boottour langs de gletsjerwand te maken.

El Chalten en naar Chili

HET NATIONAAL PARK LOS GLACIARES

Je reist verder door het Patagonische steppenlandschap naar El Chalten. El Chalten is een klein dorp en de uitvalsbasis voor mooie wandelingen in het nationaal park los Glaciares.

DAG 7 EL CHALTEN

Vandaag rijd je een uitzonderlijk mooie rit naar El Chalten. Als het weer het toelaat, zie je de Fitzroy al van ver weg staan.

DAG 8 LOS GLACIARES

Er zijn diverse mooie wandelingen met verschillende moeilijkheidsgraad mogelijk in het bijzondere nationaal park los Glaciares. 

DAG 9 EL CALAFATE

In de middag rijd je terug naar el Calafate, waar je aan het eind van de middag de huurauto inlevert.

DAG 10 PUERTO NATALES

Een transfer brengt je naar het busstation en je reist met OV naar Puerto Natales in Chili.

Torres del Paine en Punta Arenas

EXTREEM EN WONDERSCHOON

Bergen, meren, watervallen, gletsjers, fjorden en nog veel meer.

DAG 11/12/13 NP TORRES DEL PAINE

Vandaag ga je met een huurauto onderweg naar het park Torres del Paine. Het is een spectaculaire rit over de Patagonische steppe met als het weer meewerkt, spectaculaire vergezichten. Je hebt deze dagen voldoende tijd om het park te verkennen. Er zijn mooie routes om het park met de auto te verkennen en er zijn ook goede wandelmogelijkheden in verschillende moeilijkheidsgraden. Je overnacht in een erg leuke lodge een stukje buiten het park.

DAG 14/15 PUNTA ARENAS/ PINGUÏNS

Je rijdt naar Punta Arenas, waar je aan het eind van dag 14 de huurauto inlevert. Punta Arenas ligt aan de straat van Magellaan waar je fijn kunt wandelen. De stad herbergt een aantal bijzondere koopmanshuizen, een bijzonder kerkhof en een leuk museum. Op dag 15 bezoek je in een gedeelde tour Isla Magdalena, om in een zeer bijzondere setting Magellaanpinguïns te observeren. Optioneel is een excursie naar een kolonie Koningspinguïns mogelijk.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Santiago de Chile ligt op ca 500 meter boven zeeniveau en is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 16 SANTIAGO

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in 4-5 uur naar Santiago de Chile. Hier staat een transfer voor je klaar, die je naar je hotel in een aangename wijk van Santiago brengt. 

DAG 17 CITYWALK 

In de ochtend ga je met een prive gids op pad om Santiago te verkennen. Een erg leuke introductie op de stad. Je wandelt langs de leuke en interessante plekken van het centrum.

DAG 18 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je vandaag naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

ArgentiniëChili

Prijs

PRIJS VOOR ZUID ARGENTINIË EN CHILI

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 18
Aantal overnachtingen: 17

PRIJS

Reis: vanaf 2538,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 470,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen
17x ontbijt
Genoemde transfers
Huurauto`s categiorie Sedan/SUV
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Benzine/diesel huurauto`s
Entrees
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven/fooien
Boekingskosten

Boek je reis