Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Peru Alternatief

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Peru Alternatief

HET BESTE VAN PERU MET VEEL LOKALE ONTMOETINGEN

Alle highlights van Peru samengebracht in één reis met diverse off the beaten track uitstapjes en ontmoetingen met de lokale cultuur. Je start in Lima en reist langzaam langs de kust en de highlights van deze zone tot aan Arequipa. Je bezoekt de Colca vallei, het Titicacameer en natuurlijk Cuzco en Machu Picchu.

Dit is een voorbeeldreis. Wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Peru Alternatief

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

LIMA TOT NAZCA

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Paracas
Dag 4: Nazca
Dag 5: Nazca
Dag 6: Arequipa
Dag 7: Arequipa
.

COLCA EN TITICACAMEER

Dag 8: Arequipa
Dag 9: Colca vallei
Dag 10: Colca vallei
Dag 11: Puno
Dag 12: Chifrón
Dag 13: Chifrón
Dag 14: Cuzco
.

CUZCO EN MACHU PICCHU

Dag 15: Cuzco
Dag 16: Ollantaytambo
Dag 17: Ollantaytambo
Dag 18: Huacayupana
Dag 19: Aguas Calientes
Dag 20: Cuzco
Dag 21: Cuzco
Dag 22: Naar Lima

Lima

HOOFDSTAD VAN PERU

Lima is de hoofdstad van Peru en ligt aan de kust. Het is een grote en uitgestrekte stad.

DAG 1 AANKOMST LIMA

Op de luchthaven wacht je chaufeur je op en brengt je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je eventueel nog een deel van de wijk verkennen waar je hotel is gevestigd en één van de heerlijke drankjes en gerechten van Peru proberen. Een pisco sour is een goed aperitief en de Peruaanse keuken is op het Latijns Amerikaanse continent beroemd en geprezen.

DAG 2 CITYWALK LIMA

Je ontdekt vandaag met je lokale gids Lima. Je bezoekt onder andere de Surquillo markt, waar een diversiteit aan Peruaanse vruchten met exotische namen wordt verkocht, zoals chirimoya, lucama, aguaymanto en pacay. Natuurlijk kun je deze vruchten proeven. Je bezoekt ook het historisch centrum van de stad met haar grootse pleinen en onder andere de San Francisco kerk.

Paracas en Ballestas

DE WOESTIJN EN VOGELS KIJKEN

Je reist zuidwaarts, naar Paracas en Nazca. Hier domineren grote zandduinen de omgeving.

DAG 3 PARACAS

Een transfer haalt je op en brengt je naar het busstation van Lima. Je reist met een OV-bus naar Paracas, een klein, rustig dorpje aan de kust, waar als de vissers met hun vangst van zee terugkomen, vaak veel pelikanen neerstrijken op het strand. Je kunt hier natuurlijk ook prima vis en zeevruchten eten. In de middag kun je optioneel een zandbuggytour door de duinen rond Paracas maken, een leuke manier om dit gebied te verkennen.

DAG 4 NAZCA

In de ochtend ga je in een boottour naar de eilanden Ballestas. De kleine, rotsige eilanden voor de kust van Paracas zijn het leefgebied van veel zeevogels, zeeleeuwen en een kleine groep Humboldpinguins. De eilandengroep was ooit een belangrijke producent van guano, de uitwerpselen van de vogels werden tot meststof verwerkt. In de middag reis je met een OV-bus naar Nazca en een transfer brengt je naar je hotel ter plaatse.

Nazca

NAZCA CULTUUR EN DE WITTE STAD

Je bezoekt de omgeving van Nazca. Je reist met een comfortabele nachtbus verder naar Arequipa.

DAG 5 OVERVLUCHT EN FIETSTOUR

Je maakt een overvlucht over de indrukwekkende Nazca lijnen, de enige manier om de grootsheid van deze lijnen te ervaren. Voor je aan boord van het kleine vliegtuigje gaat, is er een videopresentatie, waarin meer uitleg over de lijnen wordt gegeven. In de middag bezoek je in een fietstour de ruïnes van het Inca-fort Paredones, het pre-Inca irrigatiesysteem van Cantayoc en je leert over het maken van de typische keramiek van dit gebied.

DAG 6 TOUR, ZANDBUGGY EN NAAR AREQUIPA

Vandaag maak je een bijzondere wandeling door het gebied. Je ontmoet een boerenfamilie en wandelt over de zandduinen naar Chauchilla, een begraafplaats uit lang vervlogen tijden waar mummies bewaard zijn gebleven. In de middag ga je nogmaals de woestijn in, nu met een zandbuggy en je bezoekt de piramides van Cahuachi, de irrigatiekanalen van Ocongalla en je kunt sandboarden. Je reis met OV in een nachtbus naar Arequipa.

Arequipa en Colca vallei

DE WITTE STAD EN DE TRADITIES VAN DEZE REGIO

Je hebt deze dagen de tijd om Arequipa en de Colca vallei te verkennen.

DAG 7/8 AREQUIPA

Arequipa is de mooie witte hoofdstad van dit gebied, met veel erg veel bezienswaardigheden. Het is een stad waar je heerlijk rond kunt slenteren door de koloniale straatjes. Het kleurrijke Santa Catalina klooster is beslist een must see. En het museum Santuarios Andinos herbergt de mummie van het Inca meisje Juanita en is bijzonder en ook zeker een bezoek waard.

DAG 9/10 COLCA VALLEI

Je reist naar de Colca vallei en overnacht bij een lokale familie in het dorpje Coporaque, waar je een leuk inkijkje hebt in het leven in de Colca vallei. Je bezoekt Cruz del Condor, een plek waar je met grote waarschijnlijkheid de majesteuze condor van de hoge Andes kunt observeren. In de middag van dag 10 kun je eventueel optioneel fijne warme baden in de vallei bezoeken.

Titicacameer en naar Cuzco

MEER LOKALE CULTUUR

Je verkent deze dagen het Titicacameer en omgeving.

DAG 11 PUNO

Je reist per bus naar Puno. Het is een prachtige rit over de hoogvlakte van de Andes, met uitgestrekte vergezichten en vulkanen in de achtergrond. Puno is de hoofdstad van de regio.

DAG 12 UROS TITINO

Je bezoekt één van de niet toeristische eilanden van Uros, de rieteilanden. Je overnacht bij een lokale familie op het vasteland aan de oever van het Titicacameer.

DAG 13 TIKONATA

Je verkent vandaag het kleine eiland Tikonata. Je leert over vissen op het Titicacameer en ontmoet de beheerders van het eiland en bezoekt het kleine museum met onder andere mummies die op het eiland gevonden werden.

DAG 14 CUZCO

Een transfer haalt je op en je reist met een bus naar Cuzco. Deze bus maakt diverse stops langs de route, Je stopt onder andere op het hoogste punt van de route, de pas La Raya en bij de tempel van de Viracocha in het dorpje Raqchi en in Andahuyalillas.

Cuzco en de Heilige Vallei

DE MYSTIEK VAN CUZCO EN OMGEVING

Je ontdekt Cuzco en de lieflijke en traditionele Heilige Vallei, een gebied van traditionele landbouw.

DAG 15 CITYWALK

Vandaag ontdek je Cuzco en de Inca ruïnes Qenqo en Sacsayhuaman boven de stad in een leuke wandeltour met je lokale gids. Je leert veel over de Inca`s in dit gebied en hun bijzondere bouwwerken.

DAG 16 HEILIGE VALLEI

In een gedeelde tour bezoek je de belangrijkste plekken van de Heilige Vallei, de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en de kleurrijke markt van Pisac. Je overnacht in Ollantaytambo.

DAG 17 OLLANTAYTAMBO

Je kunt vandaag meer ontdekken van Ollantaytambo en omgeving. Er zijn leuke wandelingen mogelijk.

Koffie, Machu Picchu en Cuzco

ALLES OVER KOFFIE EN NAAR MACHU PICCHU

Je ontdekt het koffieproces en verkent de mysterieuze Inca stad Machu Picchu.

DAG 18 KOFFIETOUR

Je maakt een mooie wandeling door dit weinig bezochte gebied en leert alles over koffie en het proces van koffie verbouwen. Je overnacht bij een lokale familie.

DAG 19 AGUAS CALIENTES

Je maakt nog een mooie wandeling door dit bijzondere gebied. Hier kun je beslissen verder te wandelen naar Aguas Calientes of optioneel de trein te nemen.

DAG 20 MACHU PICCHU

Vandaag bezoek je de imposante Inca-stad Machu Picchu in een tour met gids.  In de middag reis je terug naar Cuzco, deels per trein, deels per transfer.

DAG 21 CUZCO 

Je hebt vandaag nog de hele dag de tijd om deze bijzondere stad verder te verkennen. Koloniale straatjes, musea, kerken, lekker eten.

DAG 22 NAAR LIMA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt naar Lima. 

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Peru bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR PERU ALTERNATIEF

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 22
Aantal overnachtingen: 21

PRIJS

Reis: vanaf 2458,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 124,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 17x ontbijt
6x snack, 7x lunch, 5x diner
Genoemde transfers/OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis