Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Bolivia en Chili

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Bolivia en Chili

EEN BIJZONDERE COMBINATIE VAN BOLIVIA EN CHILI

Tijdens deze rondreis door Bolivia en Chili maak je kennis met de eindeloze natuur van beide fascinerende landen. Je reis start in Santa Cruz de la Sierra, in het laagland van Bolivia. Je reist verder over de oude handelsroute naar de mooie, witte hoofdstad Sucre en zuidwaarts naar Potosí en Uyuni. Je steekt in een meerdaagse tour via de zoutvlakte van Uyuni de hoogvlakte van de Andes over naar San Pedro de Atacama in Chili. Daar heb je alle tijd om de mooie omgeving van San Pedro te verkennen. Je eindigt je reis in Santiago de Chile met een aantal leuke excursies om ook de omgeving van de hoofdstad van Chili te leren kennen

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Bolivia en Chili

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

DE OUDE HANDELSROUTE

Dag 1: Aankomst Santa Cruz
Dag 2: Refugio los Volcanes
Dag 3: Refugio los Volcanes
Dag 4: Samaipata
Dag 5: Samaipata
Dag 6: La Higuiera
Dag 7: Villa Serrano
Dag 8: Sucre

HET ZUIDEN EN SAN PEDRO

Dag 9: Sucre
Dag 10: Sucre
Dag 11: Potosí
Dag 12: Potosí
Dag 13: Uyuni
Dag 14: Huallajuarra
Dag 15: San Juan
Dag 16: San Pedro

SAN PEDRO EN SANTIAGO

Dag 17: San Pedro
Dag 18: San Pedro 
Dag 19: San Pedro 
Dag 20: San Pedro
Dag 21: Santiago
Dag 22: Santiago 
Dag 23: Santiago 
Dag 24: Naar luchthaven

Santa Cruz en Samaipata

EEN RUSTIGE START VAN JE REIS

Santa Cruz de la Sierra is een grote stad in het laagland van Bolivia. Je reis snel door de heuvels in, naar een prettige lodge en daarna verder naar het koloniale Samaipata.

DAG 1 AANKOMST SANTA CRUZ

Een transfer wacht je op op de luchthaven van Santa Cruz en brengt je naar je hotel. Je hebt de rest van de dag de tijd om Santa Cruz te verkennen. Santa Cruz heeft een aangenaam centraal plein.

DAG 2/3 LOS VOLCANES

Je reist vandaag met een transfer naar Refugio los Volcanes, een fijne lodge in het nationale park Amboró. De komende dagen maak je met een Spaanstalige begeleider wandelingen door het park.

DAG 4 SAMAIPATA

In de middag brengt een transfer je naar het prettige koloniale plaatsje Samaipata. Samaipata is mooi gelegen en heeft een aangenaam klimaat, een fijne plek om je reis echt te beginnen.

DAG 5 SAMAIPATA

Deze dag kun je zelf inrichten met optionele excursies. Er is een spectaculaire tour mogelijk om condors te spotten, je kunt ook de Fuerte van Samaipata bezoeken, een pre Inca site.

De oude handelsroute en Sucre

LANGS HISTORIE EN EEN GEWELDIGE NATUUR NAAR SUCRE

Je reist via de oude handelsroute van Samaipata naar de hoofdstad van Bolivia, Sucre. Deze route is ook bekend als de Che Guevara route, het is langs deze route dat Che Guevara door de Boliviaanse strijdkrachten gevangen werd genomen en werd geëxecuteerd. Het is een weinig bereisde route en landschappelijk van een grote schoonheid.

DAG 6 LA HIGUERA

Een bijzondere rit door een prachtig landschap naar La Higuera, waar je de plek kunt bezoeken waar Che Guevara gevangen werd genomen en geëxecuteerd.

DAG 7 VILLA SERRANO

Je reist verder, door kleine dorpjes en door een groen en glooiend landschap met prachtige vergezichten. Je hebt een grote kans de condor onderweg tegen te komen.

DAG 8 SUCRE

Je reis verder naar Sucre. Als deze reisdag op een zondag valt, kun je de lokale markt van Tarabuco bezoeken. Sucre is de mooie, witte en koloniale hoofdstad van Bolivia.

DAG 9/10 SUCRE

Op dag 9 doe je een citywalk in Sucre. Verder kun je de stad op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn ook een aantal leuke optionele excursies mogelijk.

Potosí

RIJKE STAD EN DE MIJN CERRO RICO

Potosí was ooit de grootste en rijkste stad van Zuid-Amerika, door de aanwezigheid van de mijn Cerro Rico. De rijkdom van de stad zie je nog terug in de architectuur.

DAG 11 POTOSÍ

Je reist vandaag met OV naar Potosí. Je transfers zijn in de reis inbegrepen. Potosí is een mooie koloniale stad met smalle straten en is tegen de bergen opgebouwd. Overal in de stad zie je de Cerro Rico, letterlijk vertaald `de rijke berg`, dit is de belangrijke mijn waar Potosí haar rijkdom aan dankt en waar het zilver van de Zilvervloot van Piet Hein indertijd vandaan kwam.

DAG 12 POTOSÍ

Je bezoekt vandaag in de ochtend in een gedeelde tour de Cerro Rico, de belangrijkste mijn van Bolivia, een indrukwekkend bezoek. In de middag kun je de stad verder verkennen. De stad heeft mooie pleinen en je kunt een leuke wandeling maken langs diverse kerken en kloosters. Het museum La Casa de Moneda is zeker een bezoek waard en ook het klooster Santa Teresa.

Over de zoutvlakte naar Chili

OVER HET DAK VAN DE WERELD NAAR SAN PEDRO

Je reist vandaag verder naar het zuiden voor je tour naar de zoutvlakte van Uyuni en verder naar Chili. De touris een gedeelde tour en met overnachtingen in erg eenvoudige accommodaties. Je kunt dit upgraden naar een prive tour en méér luxe accommodaties.

DAG 13 UYUNI

Een transfer brengt je naar het busstation. Je reist met OV naar Uyuni, waar een transfer je naar je hotel brengt.

DAG 14 DE ZOUTVLAKTE

De eerste dag van de tour staat in het teken van de zoutvlakte, die je op vele manieren leert kennen.

DAG 15 SAN JUAN

Je reis door een overweldigend landschap verder, langs vulkanen, hooglandmeren met flamingo´s en vreemde en bijzondere rotsformaties.

DAG 16 SAN PEDRO

De laatste dag van deze tour komt langs hooglandmeren en geisers, waar je heerlijk kunt badderen in de open lucht. Je tour eindigt in San Pedro in Chili.

San Pedro de Atacama

HET MOOIE NOORDEN VAN CHILI

Vulkanen, geisers, hooglandmeren, zoutvlaktes en heel veel meer. Je gaat het allemaal in een gedeelde tour bezoeken. Prefereer je een prive tour, vraag ons om informatie.

DAG 17 MAAN-/MARSVALLEI 

Vandaag bezoek je de Maan- en de Marsvallei, prachtige natuurlijke wonderen waar je je in een buitenaardse setting waant.

DAG 18 HOOGLANDMEREN

Vandaag ga je op pad om de zoutvlakte van Atacame en de prachtige hooglandmeren te bezoeken met hun grote flamingo populaties.

DAG 19 REGENBOOGVALLEI

Leuke plekken off the beaten trek zijn het Regenboogdal en de Petrogliefen, die je in een tour bezoekt. Er zijn ook goede optionele mogelijkheden om te baden in de natuur.

DAG 20 GEISER TATIO

Vandaag bezoek je de geiser Tatio, waar je met de zonsopgang een spectaculair schouwspel van stoom en licht zult waarnemen. Een erg bijzondere tour in een overweldigende natuur.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Santiago de Chile ligt op ca 500 meter boven zeeniveau en is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 21 SANTIAGO

Een transfer brengt je naar de luchthaven van Calama en je vliegt in ca 2 uur naar Santiago de Chile. Daar staat weer een transfer voor je klaar, die je naar je hotel in een leuke wijk brengt.

DAG 22 CITYWALK

In de ochtend ga je met een prive gids op pad om Santiago te verkennen. Een erg leuke introductie op de stad. Je wandelt langs de leuke en interessante plekken van het centrum.

DAG 23 VALPARAISO EN WIJN

Je gaat met een prive gids op pad om Valparaiso te leren kennen, leuke en kleurrijke stad aan de Pacifische oceaan. In de middag bezoek je op de terugweg een ecologisch wijnhuis.

DAG 24 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je naar de luchthaven van Santiago de Chile. Hier eindigt een bijzonder en mooi Bolivia-Chili avontuur.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

BoliviaChili

Prijs

PRIJS VOOR BOLIVIA-CHILI

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in eenvoudige, comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 24
Aantal overnachtingen: 23

PRIJS

Reis: vanaf 2293,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 48,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 24x ontbijt
8x lunch/lunchbox, 6x diner
Genoemde transfers/OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele excursies
Entrees
Persoonlijke uitgaven/fooien
Boekingskosten

Boek je reis