Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Argentinië Highlights

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Argentinië Highlights

OVERWELDIGENDE NATUUR

Je start deze reis in Buenos Aires en reist naar Peninsula Valdés en el Calafate. Vervolgens reis je noordwaarts en verkent de omgeving van Salta. Je eindigt je reis met een bezoek aan de watervalIen van Iguazú. Deze reis is samengesteld als selfdrive. De reis kan ook zonder huurauto worden uitgevoerd.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Argentinië Highlights

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzicht van de overnachtingsplekken tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

HET ZUIDEN

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Dag 2: Buenos Aires
Dag 3: Puerto Madryn
Dag 4: Puerto Madryn
Dag 5: El Calafate
Dag 6: El Calafate 
Dag 7: Salta

HET NOORDEN

Dag 8: Salta
Dag 9: Cachi
Dag 10: Cafayate
Dag 11: Cafayate
Dag 12: Finca Valentina
Dag 13: Purmamarca
Dag 14: Purmamarca

HET NOORDEN EN IGUAZÚ

Dag 15: Purmamarca
Dag 16: Puerto Iguazú
Dag 17: Puerto Iguazú
Dag 18: Puerto Iguazú 
Dag 19: Buenos Aires
Dag 20: Buenos Aires
Dag 21: Naar luchthaven

Buenos Aires

BRUISENDE HOOFDSTAD VAN ARGENTINIË

Buenos Aires is een prettige stad, waar je heerlijk rond kunt dwalen.

DAG 1 BUENOS AIRES

Op de luchthaven wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag al zelf op pad gaan om de wijk rond het hotel te verkennen. Je kunt de indrukwekkende begraafplaats Recoleta bezoeken waar het graf is van Eva Perón. De begraafplaats is als een stad in een stad en je kunt er uren ronddwalen. Er zijn in deze wijk veel terrassen, waar je een lekkere Argentijnse wijn kunt drinken of misschien al een goede Argentijnse biefstuk kunt eten.

DAG 2 CITYWALK

Je verkent vandaag in een leuke citywalk de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Je wandelt met je lokale gids langs de belangrijkste plekken in en rond het centrum, de plaza de Mayo met het regeringspaleis, het congres, de Obelisk en het plein San Martín. Een erg leuke introductie op de stad en natuurlijk ook op het land. In de avond kun je optioneel een tangoshow bezoeken, zelf een dansje wagen of gewoon lekker uitgebreid uit eten gaan.

Peninsula Valdés

DE STEPPE VAN NOORD PATAGONIË

Je reist naar Puerto Madryn en bezoekt Peninsula Valdés, een plek waar je bijzondere dieren kunt spotten als zeeleeuwen, zeeolifanten, mara`s, ñañdu`s en walvissen.

DAG 3 PUERTO MADRYN

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Trelew. Hier staat je huurauto klaar en je rijdt naar Puerto Madryn. Puerto Madryn is een prettige plaats aan de Atlantische kust. Het heeft prachtige stranden. Niet ver van Puerto Madryn ligt Peninsula Valdés, typische Patagonische steppe met een bijzondere wildlife. Je hebt dag 4 de hele dag om dit mooie gebied te bezoeken. Vandaag kun je naar Punta Tombo rijden, waar jaarlijks ca 100.000 Magellaanpinguïns terugkeren om te paren en hun jongen groot te brengen.

DAG 4 PENINSULA VALDÉS

Vandaag heb je de hele dag de tijd voor Peninsula Valdés. Het is het typische, vlakke steppegebied van noord Patagonië. Je kunt er kolonies zeeleeuwen en zeeolifanten observeren. Als je geluk hebt, zie je mara`s, bijzondere knaagdieren, misschien een gordeldier en er komen orca`s voor de kust voor. Het landschap is uitgestrekt en wijds en de kusten wonderschoon. Er is een optionele excursie mogelijk om Magellaanpinguïns te spotten en ook om walvissen te spotten. Deze excursies moeten beide ruim van te voren geboekt worden.

Perito Moreno

TROTSE ARGENTIJNSE GLETSJER

Je reist verder zuidwaarts, waar je de mogelijkheid hebt de mooie gletsjer Perito Moreno te verkennen.

DAG 5 EL CALAFATE

Je rijdt vandaag terug naar Trelew, waar je de huurauto inlevert en je vliegt naar el Calafate. Hier staat je huurauto weer voor je klaar. Je kunt vandaag de omgeving van el Calafate verkennen, een aangename, kleine stad aan het meer Argentino. Dit gletsjermeer kleurt, afhankelijk van de lichtinval, grijsblauw of grijsgroen. Er drijven vaak ijsschotsen in het meer en in de oevers zie je regelmatig de kleur fuchsia. El Calafate heeft een leuk vogelgebiedje, waar je leuk kunt wandelen en veel vogels kunt spotten.

DAG 6 PERITO MORENO

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de gletsjer Perito Moreno te verkennen. Je kunt er zelf naar toe rijden. De gletsjer is ca 6 kilometer breed en ca 30 kilometer lang en is al vanaf een afstand zichtbaar. Je komt steeds dichter bij de imposante ijswand, die ca 80 meter boven het wateroppervlak uitsteekt, maar onder het wateroppervlak nog ca 140 meter meet. Optioneel kun je een icewalk op de gletsjer boeken, een bijzondere ervaring en het is ook mogelijk een korte boottour langs de gletsjerwand te maken. 

Salta en naar Cafayate

LA LINDA EN EEN PRACHTIGE RIT NAAR CAFAYATE

Salta is een mooie koloiniale stad in het noorden van Argentinië. Je gaat verder met een huurauto naar Cafayate.

DAG 7 SALTA

Je levert de huurauto in op de luchthaven van el Calafate en vliegt naar Salta, een transfer brengt je naar je hotel. Je hebt de rest van de dag om Salta te verkennen

DAG 8 SALTA

Salta herbergt mooie koloniale gebouwen en kerken en een bezoek aan het museum MAAM, met haar bijzondere mummies uit Incatijden, is zeker de moeite waard.

DAG 9 CACHI

Vanmorgen haal je je huurauto op en gaat onderweg naar Cachi. Je reist door een bijzonder gebied met nevelwoud en komt daarna door het park van de reuzencactussen en over een hoge pas, voordat je in het lieflijke, koloniale Cachi arriveert.

DAG 10/11 CAFAYATE

Je reist verder, langs lieflijke dorpjes en door bijzondere landschappen met uitgestrekte vergezichten en door het gebied van de pijlpunten, vreemde zandsteen formaties die door de eeuwen gevormd zijn. Cafayate is het gebied van de witte druiven van Argentinië.

Finca Valentina en Purmamarca

VERDER DOOR EEN PRACHTIG LANDSCHAP

Je reist verder door dit mooie gebied en verder noordwaarts, tot Purmamarca.

DAG 12 FINCA VALENTINA

Je reist verder door de vallei van de rode zandsteenformaties, waar je met enige fantasie de Titanic, kikkers en monniken ziet en langs een natuurlijk amfitheater. De route is adembenemend mooi.

DAG 13 PURMAMARCA

Je reis vandaag verder noordwaarts, door een steeds leger wordend landschap en door prachtige valleien naar Purmamarca, waar je de bijzondere zevenkleurige berg vindt.

DAG 14 SALINAS GRANDES

Vandaag kun je de grote zoutvlaktes bezoeken, een rit over steile en bochtige wegen met steeds veranderende landschappen. De zoutvlaktes zie je al van grote afstand liggen.

DAG 15 HUMAHUACA

Je hebt nog een dag om dit mooie gebied te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar de kloof van Humahuaca. Je komt langs Tilcara, waar je een ruïne uit pre Inca/Incatijden kunt bezoeken.

Puerto Iguazú

GROTE WATEREN

Iguazú betekent grote wateren in de taal van Guaraní, de oorspronkelijke bewoners van het gebied en grote wateren zijn de watervallen van Iguazú. Rond de 300 watervallen met een hoogte van 80 meter. Aan de Argentijnse kant kom je heel dichtbij, aan de Braziliaanse kant heb je een een groots overzicht.

DAG 16 PUERTO IGUAZÙ

Je levert vandaag de huurauto in op de luchthaven van Salta en je vliegt naar Puerto Iguazú. Een transfer brengt je naar je hotel. Deze streek heeft een heel ander klimaat, het is er doorgaans vochtig en warm.

DAG 17 WATERVALLEN

Vandaag bezoek je de Argentijnse kant van de watervallen in een gedeelde tour. Je komt heel dicht bij heel veel water, een spectaculaire ervaring. Je kunt optioneel een boottour maken tot vlak onder één van de watervallen.

DAG 18 WATERVALLEN

Deze dag bezoek je de Braziliaanse kant van de watervallen in een gedeelde tour. Hier ben je verder weg, maar heb je een groots overzicht. Je kunt optioneel een overvlucht over de watervallen maken.

Buenos Aires

TERUG NAAR BUENOS AIRES

 Je gaat nog voor een dag terug naar Buenos Aires. Er is in Buenos Aires altijd iets te doen of meer om te bekijken en te verkennen.

DAG 19 BUENOS AIRES

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt terug naar Buenos Aires. Daar brengt een transfer je weer naar je hotel.

DAG 20 BUENOS AIRES

Je kunt vandaag méér van Buenos Aires verkennen of een optionele uitstap maken naar Colonia of Montevideo in Uruguay.

DAG 21 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Argentinië bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR ARGENTINIË HIGHLIGHTS

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 21
Aantal overnachtingen: 20

PRIJS

Reis: vanaf 1991,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 1001,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen
20x ontbijt
Genoemde transfers
Genoemde tours
Huurauto`s
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Benzine/diesel huurauto`s
Optionele tours
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis