Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Peru het noorden

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Peru het noorden

OFF THE BEATEN TRACK IN EEN OVERWELDIGENDE NATUUR

Een heel ander deel van Peru dat niet veel bereisd is. Het herbergt prachtige plekken en een zeer vriendelijke bevolking. Een reis voor avonturiers die van wandelen houden. Een echte off the beaten track ervaring met veel mogelijkheden echt kennis te maken met de plaatselijke bevolking. 

Dit is een voorbeeldreis. Wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Peru het noorden

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

LIMA TOT COCACHIMBA

dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Cajamarca
Dag 4: Leymebamba
Dag 5: Leymebamba
Dag 6: Chachapoyas
Dag 7: Cocachimba

CHICLAYO TOT VICOS

Dag 8: Chiclayo
Dag 9: Túcume
Dag 10: Huanchaco
Dag 11: Caraz
Dag 12: Caraz
Dag 13: Caraz
Dag 14: Vicos

VICOS TOT LIMA

Dag 15: Vicos
Dag 16: Lazy Dog Inn
Dag 17: Lazy Dog Inn
Dag 18: Lazy Dog Inn
Dag 19: Lima
Dag 20: Naar luchthaven
.Naar

Lima 

HOOFDSTAD VAN PERU

Lima is de hoofdstad van Peru en ligt aan de kust. Het is een grote en uitgestrekte stad.

DAG 1 AANKOMST LIMA

Op de luchthaven wacht je chaufeur je op en brengt je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je eventueel nog een deel van de wijk verkennen waar je hotel is gevestigd en één van de heerlijke drankjes en gerechten van Peru proberen. Een pisco sour is een goed aperitief en de Peruaanse keuken is op het Latijns Amerikaanse continent beroemd en geprezen.

DAG 2 CITYWALK LIMA

Je ontdekt vandaag met je lokale gids Lima. Je bezoekt onder andere de Surquillo markt, waar een diversiteit aan Peruaanse vruchten met exotische namen wordt verkocht, zoals chirimoya, lucama, aguaymanto en pacay. Natuurlijk kun je deze vruchten proeven. Je bezoekt ook het historisch centrum van de stad met haar grootse pleinen en onder andere de San Francisco kerk.

Cajamarca en Leymebamba

INCA STAD EN EEN SPECTACULAIRE RIT

Je gaat onderweg naar het mooie noorden van Peru.

DAG 3 CAJAMARCA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt naar Cajamarca. Een transfer brengt je naar je hotel. Je gaat vanmiddag met een lokale gids op pad om deze prachtige Inca stad te ontdekken. In Cajamarca kwam door de executie van de laatste Inca keizer, Atahualpa, het Inca rijk ten val. In de tour bezoek je belangrijkste historische plekken van de stad in een aangename wandeling en je leert alles over de belangrijke rol die Cajamarca in de eindtijden van het Inca rijk speelde.

DAG 4 LEYMEBAMBA

Het is een spectaculaire rit naar Leymebamba. De landschappen zijn eerst wijds, de rit gaat verder door een steile canyon die je helemaal in moet rijden om daarna via een hoge pas de canyon weer te verlaten. Natuurlijk doe je deze rit met een chauffeur die de route goed kent. Leymebamba is een aangenaam en rustig dorpje met veel mooie wandelmogelijkheden. Het is het gebied waar je kolibries tegen gaat komen en kunt genieten van een prachtige natuur. 

DAG 5 LEYMEBAMBA

Je hebt een dag om dit gebied verder te verkennen.

Chachapoyas en Cocachimba

MACHU PICCHU VAN HET NOORDEN EN LOKALE ACTIVITEITEN

Deze dagen trek je een bijzonder gebied in met veel mysteries en een prachtige natuur. Je komt hier bijna geen andere toeristen tegen.

DAG 6 CHACHAPOYAS/KUELAP

Je gaat vandaag onderweg om Kuelap te bezoeken, een belangrijke pre Inca ruïne, waar je met een gids op zoek gaat naar de bijzonderheden van de Chachapoya cultuur, waarvoor Kuelap een belangrijke plek was. Je zweeft met een kabelbaan naar het dorpje Tingo Nuevo en wandelt verder naar Macro. Onderweg bezoek je een lokale familie en leer je over de landbouwprocessen die in dit gebied worden toegepast. Met een transfer ga je naar Chachapoyas, de hoofdstad van deze regio, die bekend staat om haar vriendelijkheid een aangename klimaat.

DAG 7 COCHABIMBA/KARAJÍA

Vandaag staat er weer een wandeling op het programma, van het dorpje Cruzpata naar de sacrofagen van Karajía. Je wandelt door dorpjes en over akkertjes, tot je je plots onder deze wonderlijke `grafkisten` bevindt. Natuurlijk krijg je van je gids meer uitleg over deze wonderlijke plek. In de middag brengt een transfer je naar Cochabimba, een dorpje met een spectaculair uitzicht op de beroemde Gocta waterval. Een plek om even uit te rusten en heerlijk te genieten van het paradijselijk mooie uitzicht op de waterval en de omgeving.

Chiclayo en Túcume

DE WATERVAL GOCTA EN LOKALE ACTIVITEITEN

Je reis gaat verder in een prachtige natuur en met lokale ontmoetingen.

DAG 8 GOCTA/CHICLAYO

Je gaat met een lokale gids onderweg voor een wandeling naar de voet van de onderste val van Gocta waterval. Het is een bijzondere wandeling door een overweldigende natuur, waar je onder andere kolibries kunt spotten en mogelijk het rotshaantje tegenkomt. Je gids vertelt je alles over de waterval en ook over de betekenis van het water voor de plaatselijke bevolking. In de middag word je naar Chachapoyas gebracht, waar je later de nachtbus neemt naar Chiclayo. 

DAG 9 TÚCUME/POMAC TRES

Bij aankomst in Chiclayo, staat je chauffeur weer klaar en brengt je naar je hotel in Túcume, waar je tijd hebt om je op te frissen. In de middag bezoek je Pomac tres, een gemeenschap waar inheemse katoensoorten worden verbouwd en waar de katoen tot prachtige weefwerken wordt verwerkt. Je kunt hier zelf de wol spinnen op de traditionele manier en ook het weefgetouw proberen. Je bezoekt het aanzienrijke museum Tumbas Reales de Sipán.

Huanchaco en Caraz

DE CORDILLERA BLANCA EN LAGUNA 69

Je reist verder door een overweldigende natuur en overnacht op spectaculaire plekken.

DAG 10 CHICLAYO/HUANCHACO

Je hebt vanmorgen nog tijd om de piramides van Túcume of het museum te verkennen en reist via Trujillo naar Huanchaco, een prettige kustplaats niet ver van Trujillo. Langs de boulevard vind je veel visrestaurantjes.

DAG 11 TRUJILLO/CARAZ

Je verkent vandaag met een gids de omgeving van de stad Trujillo en de Chan-Chan, de Huaca de Luna en de Huaca del Sol. Je hebt nog de tijd Trujillo te verkennen en in de vroege avond reis je met een nachtbus verder naar Caraz.

DAG 12 CARAZ

Een transfer brengt je naar je hotel in Caraz. Je kunt vandaag relaxen bij je lodge, maar je kunt er ook zelf met de fiets op uittrekken om de omgeving te verkennen, je krachten beproeven op een klimwand of met een taxi naar het Paron meer rijden.

DAG 13 LAKE 69

Je gaat met een gids en transfer onderweg naar het startpunt van de wandeling naar Lake 69 op 4604 meter. Je stopt bij de azuurblauwe Llaganuco meren en kunt vandaag genieten van spectaculaire vergezichten op de Cordillera Blanca.

Vicos en de Lazy Dog Inn

MEER LOKALE ACTIVITEITEN EN TIJD VOOR ONTSPANNING

Deze dagen worden weer gekenmerkt door een spectaculaire natuur en lokale ontmoetingen en je overnacht op prachtige plekken.

DAG 14 VICOS

Een transfer brengt je naar het authentieke dorpje Vicos. Hier doe je verschillende activiteiten met de lokale bevolking en je kunt mooie wandelingen in de bergen maken. Je leert over het leven in dit gebied, medicinale planten, inheemse traditionele landbouw en het geloof.

DAG 15 VICOS

Er zijn vandaag veel leuke mogelijkheden om het gebied verder te verkennen in verschillende wandelingen met prachtige uitzichten op de bergen. Je kunt naar een gletsjer lopen, de quenual bossen verkennen en grotten met prehistorische tekeningen bekijken.

DAG 16 LAZY DOG INN

Je bereidt en nuttigt vandaag samen met je gastgezin een zeer bijzondere maaltijd in een Pachamama (Moeder Aarde) ritueel. Na de lunch reis je met OV naar Huaraz en van daar brengt een chauffeur je naar de Lazy Dog Inn.

DAG 17/18 LAZY DOG INN

De Lazy Dog Inn is een volledig duurzaam gebouwde en functionerende lodge op 3650 meter aan de voet van vier dalen, een prachtige plek en een goed startpunt om dit fantastische gebied zelf verder te paard of wandelend te verkennen.

DAG 19 LIMA

Je reis met OV terug naar Lima en een transfer brengt je naar je hotel.

DAG 20 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je naar de luchthaven van Lima.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Peru bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR PERU HET NOORDEN

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 20
Aantal overnachtingen: 19

PRIJS

Reis: vanaf 2565,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 124,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 19x ontbijt
3x snack, 4x lunch, 1x lunchbox, 5x diner
Genoemde transfers/OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden 
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven  
Fooien 
Boekingskosten

Boek je reis