Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Argentinië, Bolivia en Chili

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Argentinië, Bolivia en Chili

SPECTACULAIRE REIS IN DRIE LANDEN

Zeer complete reis om het woestijngebied van noord Argentinië, zuid Bolivia en noord Chili te ontdekken. Je begint je reis in de bruisende stad Buenos Aires, je reist vervolgens naar Salta en verkent het noorden van Argentinië. Je steekt door naar Bolivia, waar je een drie daagse tour over het dak van de wereld maakt, over de grote zoutvlakte van Uyuni en vervolgens door een onbeschrijflijk mooi en uitgestrekt landschap naar Chili. Rond San Pedro de Atacama bezoek je alle highlights en je reist verder naar het noorden. Je eindigt je reis in Santiago de Chile. In deze reis gebruik je in het noorden van Argentinië en Chili een huurauto. Deze reis kan ook zonder huurauto worden uitgevoerd.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Argentinië, Bolivia en Chili

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzicht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

NOORD ARGENTINIË

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Dag 2: Buenos Aires
Dag 3: Salta
Dag 4: Salta
Dag 5: Cachi
Dag 6: Cafayate
Dag 7: Cafayate
Dag 8: Purmamarca
Dag 9: Purmamarca
Dag 10: Purmamarca

BOLIVIA EN NAAR CHILI

Dag 11: Humahuaca
Dag 12: Uyuni
Dag 13: Jirira
Dag 14: Vilamar
Dag 15: San Pedro
Dag 16: San Pedro
Dag 17: San Pedro
Dag 18: San Pedro
Dag 19: San Pedro
Dag 20: Iquique

NOORD CHILI

Dag 21: Iquique
Dag 22: Codpa
Dag 23: Putre
Dag 24: Putre
Dag 25: Putre
Dag 26: Arica
Dag 27: Arica
Dag 28: Santiago
Dag 29: Santiago
Dag 30: Naar luchthaven

Buenos Aires

BRUISENDE HOOFDSTAD VAN ARGENTINIË

Buenos Aires is een prettige stad, waar je heerlijk rond kunt dwalen.

DAG 1 BUENOS AIRES

Op de luchthaven wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag al zelf op pad gaan om de wijk rond het hotel te verkennen. Je kunt de indrukwekkende begraafplaats Recoleta bezoeken waar het graf is van Eva Perón. De begraafplaats is als een stad in een stad en je kunt er uren ronddwalen. Er zijn in deze wijk veel terrassen, waar je een lekkere Argentijnse wijn kunt drinken of misschien al een onovertroffen Argentijnse biefstuk kunt eten.

DAG 2 FIETSTOUR

Je verkent vandaag in een leuke gedeelde fietstour de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Je fietst met een gids naar de belangrijkste plekken in en rond het centrum, de plaza de Mayo met het regeringspaleis, het congres, de Obelisk, het plein San Martín en natuurlijk het tangowijkje la Boca en het stadion van Boca juniors. Een erg leuke manier om de stad te leren kennen. In de avond kun je optioneel een tangoshow bezoeken of gewoon lekker uit eten gaan.

Salta en Cafayate

LA LINDA EN EEN PRACHTIGE RIT NAAR CAFAYATE

Salta is een mooie koloiniale stad in het noorden van Argentinië, de bewoners noemen de stad la Linda, de mooie. Je gaat verder met een huurauto naar Cafayate.

DAG 3 SALTA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Salta. Je hebt de rest van de dag om het mooie Salta te verkennen. 

DAG 4 SALTA

Salta herbergt mooie koloniale gebouwen en kerken en een bezoek aan het museum MAAM, met haar bijzondere mummies, is een aanrader. 

DAG 5 CACHI

Vanmorgen haal je je huurauto op en ga je onderweg naar Cachi. Je reist door een bijzonder gebied met nevelwoud en komt daarna door het park van de reuzencactussen en over een hoge pas, voordat je in het lieflijke, koloniale Cachi arriveert. 

DAG 6/7 CAFAYATE

Je reist verder, langs lieflijke dorpjes en door bijzondere landschappen met uitgestrekte vergezichten en door het gebied van de pijlpunten, vreemde zandsteen formaties die door de eeuwen gevormd zijn. Cafayate is het gebied van de Argentijnse witte druiven.

Purmamarca en Humahuaca

LEGE LANDSCHAPPEN EN DE ZEVENKLEURIGE BERG

Je reist verder door dit indrukwekkende gebied.

DAG 8 PURMAMARCA

Je reist verder door de vallei van de rode zandsteenformaties en langs een natuurlijk amfitheater. De route is adembenemend mooi. Je buigt noordwaarts af en rijdt tot Purmamarca.

DAG 9 SALINAS GRANDES

Vandaag kun je de grote zoutvlaktes bezoeken, een rit over steile en bochtige wegen met steeds veranderende landschappen. De zoutvlaktes zie je al van grote afstand liggen.

DAG 10 DAG MET LAMA`S

Deze dag doe je een leuke wandeling in de omgeving van Purmamarca. Je gaat onderweg met een gids en een groep lama`s, om méér te leren over dit prachtige gebied.

DAG 11 HUMAHUACA

Het landschap wordt leger en de sfeer wordt meer Boliviaans in dit deel van je reis. Humahuaca is een klein koloniaal dorp op 3000 meter, waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Zuid Bolivia en San Pedro

PROEF DE CULTUUR EN ERVAAR DE NATUUR VAN BOLIVIA

Je rijdt verder naar het uiterste noorden van Argentinië en steekt door naar Bolivia en maakt een meerdaagse uitstap naar de grote zoutvlakte van Uyuni in een gedeelde tour en met overnachtingen in erg eenvoudige accommodaties. Je kunt dit upgraden naar een prive tour en méér luxe accommodaties.

DAG 12 UYUNI

Je rijdt naar La Quiaca, de grens met Bolivia, waar je de huurauto inlevert en je reist met een transfer verder naar Uyuni, in het zuiden van Bolivia.

DAG 13 JIRIRA

Vandaag start je driedaagse tour over het dak van de wereld naar San Pedro in Chili. Deze dag staat in het teken van de grote zoutvlakte van Uyuni.

DAG 14 VILAMAR

Je laat de zoutvlakte achter je en reist door een uitgestrekt landschap met vulkanen, hooglandmeren en flamingo`s naar Vilamar.

DAG 15 SAN PEDRO

De laatste dag van je tour kom je langs vulkanen en geisers en je kunt in de open lucht baden in een warme bron, een bijzondere ervaring.

San Pedro de Atacama

ALLEEN MAAR HIGHLIGHTS OFF THE BEATEN TRACK

Ontdek deze dagen de wonderen van de Atacama woestijn rond San Pedro de Atacma. Je kunt alle bezienswaardigheden met je huurauto bezoeken. Je betaalt alleen de entrees van de parken.

DAG 16 MAAN-/MARSVALLEI

Vanmorgen word je huurauto naar het hotel gebracht. Je kunt je tours rond San Pedro beginnen met een bezoek aan de bijzondere Maan- en Marsvallei.

DAG 17 HOOGLANDMEREN

Vandaag kun je naar de zoutvlakte van Atacama rijden, de hooglandmeren bezoeken met hun flamingopopulaties en genieten van de vulkanen.

DAG 18 REGENBOOGVALLEI

Een erg leuke attractie off the beaten track is de Regenboogvallei. Je kunt op deze dag ook de petrogliefen van Hierbas Buenas bezoeken.

DAG 19 GEISER TATIO

Rijd naar de geiser Tatio, waar met je met de zonsopgang een spectaculair schouwspel van stoom en licht kunt waarnemen.

De kust en naar Putre

DE KUST, DE WOESTIJN EN DE ANDES

Je rijdt naar de Pacifische kust en vervolgens reis je weer richting de mooie Andes.

DAG 20 IQUIQUE

Je rijdt vandaag naar Iquique, stad aan de kust met leuke uitstapmogelijkheden. Je kunt vandaag de voormalige salpeterwinning van Humberstone bezoeken.

DAG 21 PARK ISLUGA

Je rijdt weer richting de Andes, waar het mooie park Isluga zich bevindt, genoemd naar de gelijknamige vulkaan. Hier lijkt de tijd stilgestaan te hebben. Mooie plek in de Andes.

DAG 22 CODPA

Codpa is een waarlijke oase in een gebied van zandduinen, omringd door bergen. Een fijne en rustige plek om de nacht door te brengen.

DAG 23 PUTRE

Het gaat verder noordwaarts, naar Putre, hoog in de Andes, de uitvalsbasis voor het mooie park Lauca en andere mooie uitstappen.

Putre

HOOG IN DE ANDES

Mooi Putre, hoog in de Andes., een fantastische omgeving om de Andes in al haar schoonheid verder te verkennen.

DAG 24 PARK LAUCA

Je hebt vandaag de tijd om het mooie park Lauca te verkennen. Vulkanen, meren, vergezichten. Vergeet niet even naar Parinacota te rijden, een klein, traditioneel dorp, gesticht in het jaar 1625, met een mooi kerkje uit lang vervlogen tijden.  In de middag kun je de baden van Jurasi bezoeken, een fijne manier om de dag relaxt af te sluiten.

DAG 25 SURIRE

Spectaculaire rit langs de voet van het Andesgebergte naar de zoutvlakte van Surire. Dit is het leefgebied van de vicuña, een wild familielid van de kameel. Rond de zoutmeren kun je Andesganzen, flamingo`s en andere vogels vinden. Het is ook het gebied waar de bolvormige planten voorkomen die erg op rotsen lijken en vaak eeuwenoud zijn.

Arica

ARICA, STAD VAN DE EEUWIGE LENTE

Je verblijft nog een paar dagen aan de kust.

DAG 26 ARICA

Het is een lange afdaling van Putre naar Arica, de stad van de eeuwige lente aan de Chileense Pacifische kust. Je verbijft in een prettig hotel dat op het strand ligt, een heerlijke plek om even uit te blazen na een lange reis. Arica is een prettige stad waar je op eigen gelegenheid rond kunt kijken, je kunt ook nog bezienswaardigheden in de omgeving van Arica bezoeken.

DAG 27 MORRO

De muur van Arica is een historische plek en vanaf de hoge heuvel heb je een prachtig uitzicht over de kust. Je kunt ook een kayak huren om lekker in zee te peddelen. Of er nog een keer met de auto op uittrekken om dit gebied verder te verkennen. Er zijn verschillende mogelijkheden om de laatste dagen van je reis aangenaam te verpozen aan de mooie Chileense kust.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Santiago de Chile ligt op ca 500 meter boven zeeniveau en is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 28 SANTIAGO

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Arica en vliegt in ca 2 uur naar Santiago. Hier staat een transfer voor je klaar, die je naar je hotel brengt. Je hebt vanmiddag eventueel nog de tijd de wijk rond je hotel te verkennen.

DAG 29 CITYWALK

In de ochtend ga je met een prive gids op pad om Santiago te verkennen. Een erg leuke introductie op de stad. Je proeft typische delicatessen en je wandelt langs de leuke en interessante plekken van het centrum.

DAG 30 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je vandaag naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

ArgentiniëBoliviaChili

Prijs

PRIJS VOOR COMBINATIEREIS ARGENTINIË, BOLIVIA EN CHILI

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 30
Aantal overnachtingen: 29

PRIJS

Reis: vanaf 3980,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 184,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 29x ontbijt
3x lunch/lunchbox, 2x diner
Genoemde transfers
Genoemde tours
Huurauto`s en drop off kosten
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Benzine/diesel huurauto`s
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis