Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Noord Argentinië en Chili

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Noord Argentinië en Chili

HET BESTE VAN DE ATACAMA WOESTIJN

Je start deze reis in Buenos Aires en verkent het woestijngebied van het noorden van Argentinië. Je steekt de Andes over naar San Pedro de Atacama en verkent alle wonderen rond San Pedro. Je eindigt de reis met een aantal leuke excursies in en rond Santiago de Chile, om deze stad en haar omgeving te leren kennen. Deze reis is ingericht als selfdrive, maar kan ook zonder huurauto worden uitgevoerd.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Noord Argentinië en Chili

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

NOORD ARGENTINIË

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Dag 2: Buenos Aires
Dag 3: Salta
Dag 4: Salta
Dag 5: Cachi
Dag 6: Cafayate

NOORD ARGENTINIË/CHILI

Dag 7: Cafayate
Dag 8: Finca Valentina
Dag 9: Purmamarca
Dag 10: Purmamarca
Dag 11: San Pedro 
Dag 12: San Pedro

NOORD CHILI

Dag 13: San Pedro
Dag 14: San Pedro
Dag 15: San Pedro
Dag 16: Santiago
Dag 17: Santiago
Dag 18: Naar luchthaven

Buenos Aires

BRUISENDE HOOFDSTAD VAN ARGENTINIË

Buenos Aires is een prettige stad, waar je heerlijk rond kunt dwalen.

DAG 1 BUENOS AIRES

Op de luchthaven wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag al zelf op pad gaan om de wijk rond het hotel te verkennen. Je kunt de indrukwekkende begraafplaats Recoleta bezoeken waar het graf is van Eva Perón. De begraafplaats is als een stad in een stad en je kunt er uren ronddwalen. Er zijn in deze wijk veel terrassen, waar je een lekkere Argentijnse wijn kunt drinken of misschien al een onovertroffen Argentijnse biefstuk kunt eten.

DAG 2 FIETSTOUR

Je verkent vandaag in een leuke gedeelde fietstour de bruisende hoofdstad van Buenos Aires. Je fietst met een gids naar de belangrijkste plekken in en rond het centrum, de plaza de Mayo met het regeringspaleis, het congres, de Obelisk, het plein San Martín en natuurlijk het tangowijkje la Boca en het stadion van Boca Juniors. Een erg leuke manier om de stad te leren kennen. Ik de avond kun je optioneel een tangoshow bezoeken of gewoon lekker uit eten gaan.

Salta en naar Cafayate

LA LINDA EN EEN PRACHTIGE RIT NAAR CAFAYATE

Salta is een mooie koloiniale stad in het noorden van Argentinië. Je gaat verder met een huurauto naar Cafayate.

DAG 3 SALTA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Salta. Je hebt de rest van de dag om het mooie Salta te verkennen.

DAG 4 SALTA

Salta herbergt mooie koloniale gebouwen en kerken en een bezoek aan het museum MAAM, met haar bijzondere mummies, is een aanrader.

DAG 5 CACHI

Vanmorgen haal je je huurauto op en gaat onderweg naar Cachi. Je reist door een bijzonder gebied met nevelwoud en komt daarna door het park van de reuzencactussen en over een hoge pas, voordat je in het lieflijke, koloniale Cachi arriveert.

DAG 6/7 CAFAYATE

Je reist verder, langs lieflijke dorpjes en door bijzondere landschappen met uitgestrekte vergezichten en door het gebied van de pijlpunten, vreemde zandsteen formaties die door de eeuwen gevormd zijn. Cafayate is het gebied van de witte druiven.

Finca Valentina en Purmamarca

VERDER DOOR EEN PRACHTIG LANDSCHAP

Je reist verder door dit mooie gebied en verder noordwaarts, tot Purmamarca.

DAG 8 FINCA VALENTINA

Je reist verder door de vallei van de rode zandsteenformaties, waar je met enige fantasie de Titanic, kikkers en monniken ziet en langs een natuurlijk amfitheater. De route is adembenemend mooi.

DAG 9 PURMAMARCA

Je reist vandaag verder noordwaarts, door een steeds leger wordend landschap en door prachtige valleien naar Purmamarca, waar je de bijzondere zevenkleurige berg vindt.

DAG 10 SALINAS GRANDES

Vandaag kun je de grote zoutvlaktes bezoeken, een rit over steile en bochtige wegen met steeds veranderende landschappen. De zoutvlaktes zie je al van grote afstand liggen.

DAG 11 SAN PEDRO

Je laat de huurauto in het hotel achter en je reist vandaag per OV naar San Pedro de Atacama. Het is een spectaculaire rit over de Andes. Een transfer brengt je naar je hotel.

San Pedro de Atacama

ALLEEN MAAR HIGHLIGHTS

Ontdek deze dagen de wonderen van de Atacama woestijn rond San Pedro de Atacama. Je kunt alle bezienswaardigheden met je huurauto bezoeken.

DAG 12 MAAN-/ MARSVALLEI

Vanmorgen wordt je huurauto naar het hotel gebracht. Je kunt je tours rond San Pedro beginnen met een bezoek aan de bijzondere Maan- en Marsvallei.

DAG 13 HOOGLANDMEREN

Vandaag kun je naar de zoutvlakte van Atacama rijden, de hooglandmeren bezoeken met hun flamingo populaties en genieten van de vulkanen.

DAG 14 REGENBOOGVALLEI

Leuke plekken off the beaten track zijn het Regenboogdal en de Petrogliefen. Er zijn ook goede mogelijkheden om te baden in de natuur.

DAG 15 GEISER TATIO

Rijd in alle vroegte naar de geiser Tatio om de zon hier op te zien komen, een spectaculair schouwspel van stoom en licht. Je kunt bij de geiser baden.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Santiago de Chile ligt op ca 500 meter boven zeeniveau en is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 16 SANTIAGO

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Calama en vliegt in ca 2 uur naar Santiago. Hier staat een transfer voor je klaar, die je naar je hotel brengt. Je hebt nog de tijd de wijk rond je hotel te verkennen of een leuk terrasje te pakken.

DAG 17 CITYWALK EN WIJN

In de ochtend ga je met een prive gids op pad om Santiago te verkennen. Een erg leuke introductie op de stad. Je wandelt langs de leuke en interessante plekken van het centrum en je gids zal je veel vertellen over de Chilenen en hun gebruiken.

DAG 18 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je vandaag naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

ArgentiniëChili

Prijs

PRIJS VOOR NOORD ARGENTINIË EN CHILI

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 18
Aantal overnachtingen: 17

PRIJS

Reis: vanaf 2357,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 262,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen
17x ontbijt
Genoemde transfers/OV
Huurauto`s categiorie Sedan/SUV
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
REISDUUR

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Benzine/diesel huurauto`s
Optionele excursies
Entrees
Persoonlijke uitgaven/fooien
Boekingskosten

Boek je reis