Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Bolivia en Peru

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Bolivia en Peru

HET BESTE VAN BOLIVIA EN PERU IN EEN ZEER COMPLETE REIS

Tijdens deze rondreis door Bolivia en Peru maak je kennis met de eindeloze natuur en cultuur van deze fascinerende landen. Je reis start in Santa Cruz de la Sierra, in het laagland van Bolivia. Je reist over de oude handelsroute naar de mooie, witte hoofdstad Sucre. Je reist verder naar Uyuni en bezoekt de grote zoutvlakte van Uyuni. Vervolgens gaat het noordwaarts naar La Paz en het Titicacameer. Je reis gaat verder naar Peru, waar je Puno en Cuzco bezoekt en natuurlijk een uitstap maakt naar Machu Picchu. Je reis eindigt in Lima.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Bolivia en Peru

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzicht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

SANTA CRUZ NAAR SUCRE

Dag 1: Aankomst Santa Cruz
Dag 2: Samaipata
Dag 3: Samaipata
Dag 4: La Higuera
Dag 5: Villa Serrano
Dag 6: Sucre
Dag 7: Sucre
.

LA PAZ EN TITICACAMEER

Dag 8: Uyuni
Dag 9: La Paz
Dag 10: La Paz
Dag 11: Copacabana
Dag 12: Zoneiland
Dag 13: Puno
Dag 14: Puno
.

CUZCO EN MACHU PICCHU

Dag 15: Cuzco
Dag 16: Cuzco
Dag 17: Ollantaytambo
Dag 18: Aguas Calientes
Dag 19: Cuzco
Dag 20: Cuzco
Dag 21: Lima
Dag 22: Naar luchthaven

Santa Cruz en Samaipata

EEN RUSTIGE START VAN JE REIS

Santa Cruz de la Sierra is een grote stad in het laagland van Bolivia. Je reist snel door naar Samaipata, een aangenaam koloniaal stadje in de heuvels.

DAG 1 SANTA CRUZ 

Een transfer wacht je op op de luchthaven van Santa Cruz en brengt je naar je hotel. Je hebt de rest van de dag de tijd om Santa Cruz te verkennen. Het centrum van Santa Cruz heeft een aangenaam centraal plein en mooie koloniale gebouwen die je op eigen gelegenheid kunt verkennen.

DAG 2 SAMAIPATA

Je reist vandaag met een transfer naar Samaipata, een prettig koloniaal stadje in de groene heuvels van dit gebied. Samaipata heeft een aangenaam klimaat en een fijn centrum, waar je heerlijk rond kunt dwalen en het langzame leven kunt observeren.

DAG 3 CONDORTOUR

Vandaag ga je in een gedeelde tour op zoek naar de condor.

De oude handelsroute en Sucre

LANGS HISTORIE EN EEN GEWELDIGE NATUUR NAAR SUCRE

Je reist via de oude handelsroute van Samaipata naar de hoofdstad van Bolivia, Sucre. Deze route is ook bekend als de Che Guevara route, het is langs deze route dat Che Guevara door de Boliviaanse strijdkrachten gevangen werd genomen en werd geëxecuteerd. Het is een weinig bereisde route en landschappelijk van een grote schoonheid.

DAG 4 LA HIGUERA

Een bijzondere rit door een prachtig landschap naar La Higuera, waar je de plek kunt bezoeken waar Che Guevara gevangen werd genomen en geëxecuteerd.

DAG 5 VILLA SERRANO

Je reist verder, door kleine dorpjes en door een groen en glooiend landschap met prachtige vergezichten. Je hebt een grote kans de condor onderweg tegen te komen.

DAG 6 SUCRE 

Je reis verder naar Sucre. Als deze dag op een zondag valt, kun je de lokale markt van Tarabuco bezoeken.

DAG 7 CITYWALK 

Vandaag doe je een citywalk in Sucre en kun je op eigen gelegenheid méér van Sucre verkennen. 

Uyuni en de grote zoutvlakte

SPECTACULAIRE TOUR

Je reis naar Uyuni en bezoekt de grote zoutvlakte van Uyuni. De zoutvlakte van Uyuni is de op één na grootste zoutvlakte van de wereld. Het is een bijzondere ervaring op het zout te rijden en te wandelen, het knisperts alsof je op bevroren sneeuw loopt.

DAG 8 UYUNI

Een transfer brengt je naar het busstation en je reist met OV naar Uyuni. Het is een prachtige rit door een desolaat gebied met kleine dorpjes, een landelijk leven en prachtige vergezichten. In Uyuni staat weer een transfer klaar, die je naar je hotel brengt.

DAG 9 ZOUTVLAKTE EN LA PAZ

Je bezoekt vandaag in een gedeelde tour de grote zoutvlakte van Uyuni. Je ervaart de zoutvlakte, omringd door vulkanen in een overweldigende natuur. In de middag brengt een transfer je naar de luchthaven en je vliegt naar La Paz. Hier staat een transfer klaar die je naar je hotel brengt.

La Paz

BRUISENDE STAD IN EEN DRAMATISCH MOOIE SETTING

La Paz is een drukke maar bruisende stad in een diepe kom met spectacuaire uitzichten op de hoge, omringende bergen.

DAG 10 CITYWALK

Vandaag ondek je in een citywalk met een lokale gids meer van la Paz. Je wandelt over pleinen en langs mooie kerken. Je gaat met een cabinelift omhoog naar el Alto, het hoge deel van La Paz en geniet van de ongelooflijk mooie setting waarin La Paz gesitueerd is. De stad ligt in een kom van 500 meter diep en is omringd door sneeuwbergen, een dramatisch mooie settting. 

Zoneiland en naar Puno

HET TRADITIONELE LEVEN ROND HET TITICACAMEER

Je reist naar het het Titicacameer en je bezoekt het leuke zoneiland.

DAG 11 COPACABANA

Een transfer brengt je naar het busstation en je reist met OV naar Copacabana aan het Titicacameer. Een transfer brengt je naar je bijzondere hotel. Copacabana is mooi gelegen aan het Titicacameer en je hebt vanaf het hotel fantastische uitzichten over het meer.

DAG 12 ZONEILAND

Je bezoekt in een groepstour Zoneiland in het Titicacameer. Op het eiland zijn geen wegen en er is geen verkeer. Een oase van rust, waar het lijkt of de tijd stilgestaan heeft. Je overnacht op een prachtige plek, met uitzichten tot de Cordillera Real op het vaste land.

DAG 13 PUNO

Je reist in de middag naar Puno, waar een transfer je naar je hotel brengt.

Uros, Taquile en Cuzco

DE PERUAANSE KANT VAN HET TITICACAMEER EN CUZCO

Je leert ook de Peruaanse eilanden van het Titicacameer kennen.

DAG 14 UROS EN TAQUILE

Je bezoekt eerst het eiland Taquile, waar je de sfeer verkent. Ook Taquile heeft geen wegen en geen verkeer en de mensen leven een traditioneel bestaan, een leuke manier om iets van het leven van de mensen te ervaren. Vervolgens bezoek je de drijvende Uros-eilanden. Hier leven de Uros al eeuwen op drijvende rieteilanden en veel wat ze gebruiken is van riet gemaakt, zoals hun huizen en hun boten.

DAG 15 CUZCO

Je reist met een comfortabele bus naar Cuzco, het is een lange rit, maar je maakt een aantal stops op mooie plekken en je hebt dus ook tijd om van de omgeving te genieten, niet alleen vanuit de bus. In Cuzco wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Cuzco is een prachtige koloniale stad met een fantastisch mooie ligging, waar je eindeloos kunt ronddwalen en cultuur kunt opsnuiven.

DAG 16 CITYWALK CUZCO

Vandaag ontdek je Cuzco en de Inca ruines Qenqo en Sacsayhuaman boven de stad in een leuke tour met een lokale gids.

De Heilige vallei en Machu Picchu

HET HART VAN HET INCARIJK

Je gaat onderweg naar het mystieke Machu Picchu, ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis.

DAG 17 OLLANTAYTAMBO

Je bezoekt vandaag de highlights van de heilige vallei, de Inca-ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en je overnacht in het gelijknamige dorp.

DAG 18 AGUAS CALIENTES

Je neemt vandaag de trein naar Aguas Calientes. Je ziet de natuur snel veranderen, van berglandschappen naar semi-tropisch gebied.

DAG 19 MACHU PICCHU

Vandaag bezoek je de imposante Inca-stad Machu Picchu in een tour met gids. Je hebt na de tour voldoende tijd om zelf door het complex te dwalen, je waant je in lang vervolgen tijden. In de middag reis je terug naar Cuzco, deels per trein, deels per transfer.

DAG 20 CUZCO

.Je hebt vandaag nog de hele dag de tijd om deze bijzondere stad verder te verkennen. Gewoon lekker door de stad wandelen, één van de vele musea of kerken bezoeken, vanaf een bankje op het plein het leven gadeslaan, nog een keer lekker Peruaans eten.

Lima

HOOFDSTAD VAN PERU

Lima is de hoofdstad van Peru en ligt aan de kust. Het is een grote en uitgestrekte stad.

DAG 21 LIMA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in een korte vlucht naar Lima. Daar wacht je chauffeur je op en brengt je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je eventueel nog een deel van de wijk verkennen waar je hotel is gevestigd en nog een keer een lekkere Peruaanse maaltijd nuttigen of een pisco sour drinken. Of ga even naar de kust, om de mooie pacifische oceaan in al haar grootsheid te zien.

DAG 22 CITWALK/TRANSFER

Je ontdekt vandaag met je lokale gids Lima. Je bezoekt onder andere de Surquillo markt, waar een diversiteit aan Peruaanse vruchten met exotische namen wordt verkocht, zoals chirimoya, lucama, aguaymanto en pacay. Natuurlijk kun je deze vruchten proeven. Je bezoekt ook het historisch centrum van de stad met haar grootse pleinen en onder andere de San Francisco kerk. Een tranfser brengt je daarna naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

BoliviaPeru

Prijs

PRIJS VOOR BOLIVIA EN PERU

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 22
Aantal overnachtingen: 21

PRIJS

Reis: vanaf 2642,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 326,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 17x ontbijt
3x snack, 6x lunch/lunchbox, 3x diner
Genoemde transfers/OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis