Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Brazilië praktische informatie

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Brazilië praktische informatie

INFORMATIE DIE JE KAN HELPEN JE REIS GOED TE PLANNEN EN VOOR TE BEREIDEN

Informeer ook altijd bij de plaatselijke autoriteiten als het om inentingen, visa, etc. gaat.

Meer informatieEen reisvoorstel
BESTE REISTIJD

December tot en met maart heb je de meeste kans op goed weer. In het zuiden kunnen de temperaturen hoog oplopen. April en oktober zijn ook goede maanden, droog en zonnig aan de kusten, iets koeler in het zuiden. Mei tot september is laagseizoen, maar voor de Amazone en de Pantanal juist de beste tijd.

TIJDVERSCHIL

Afhankelijk van welke regio je bezoekt en zomertijd/wintertijd op het Europese continent , is er een tijdverschil van 3-7 uur. Grofweg is het tijdverschil in de Nederlandse zomer 4-7 uur en in de Nederlandse winter 3-6 uur. Belangrijk hier is dat Brazilië in verschillende tijdzones ligt en het tijdverschil dus afhandelijk is van het gebied dat je bezoekt.

VISUM

Brazilië vraagt Nederlanders die met een Nederlands paspoort reizen geen visum. Je paspoort moet bij aankomst in Brazilië nog wel 6 maanden geldig zijn. Als je met een paspoort van een ander land reist, informeer dan bij de ambassade van Brazilië in je thuisland.

GELD

De munteenheid in Brazilië is de Real. De wisselkoers varieert, check deze voor vertrek. Je kunt bijna overal pinnen en het gebruik van een creditcard is ruim geaccepteerd. Neem een klein bedrag aan onbeschadigde dollar- of eurobiljetten mee voor noodsituaties.

HYGIËNE/REISCOMFORT

De hygiëne in Brazilië is over het algemeen goed. Brazilië is in principe een land waar je comfortabel kunt reizen. Check voor vertrek de meest actulele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadvies Brazilie.

INENTINGEN

De adviezen ten aanzien van vaccinaties en malariaprofylaxe zijn sterk aan wijzigingen onderhevig. Informeer daarom altijd tijdig bij de instanties in je thuisland over de meest actuele situatie. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl.

ELECTRICITEIT

Brazilië heeft 127 of 220 volt, dit is afhankelijk van de regio. Informeer ter plekke over het voltage. Een stroomomvormer kan voor sommige apparaten nodig zijn. Er zijn verschillende soorten stopcontacten en stekkers, een wereldstekker kan nodig zijn, neem deze mee vanuit je thuisland.

KLEDING

Neem voor Brazilië kleding voor warm weer mee, maar ook een lange broek, trui of vest en jas voor plaatsen waar het koeler kan zijn en/of waar de avondtemperaturen lager zijn. Dit hangt ook met het seizoen waarin je reist samen. Denk ook aan bescherming tegen muggen, lange broek, lange mouwen.