Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Chili Carretera Austral

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Chili Carretera Austral

VOOR WIE PUUR NATUUR ZOEKT

Deze selfdrive is ons paradepaardje en brengt je naar een nog weinig bereisd gebied met fjorden, vulkanen, gletsjers, bossen, meren en rivieren in alle kleuren blauw, groen en grijs. ´Achter elke bocht, achter elke heuvel een nieuw uitzicht´, melden onze reizigers. Je moet tegen een beetje wind, een beetje stof en een beetje regen kunnen en van avontuur houden, maar deze route is misschien wel de mooiste ter wereld.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Chili Carretera Austral

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

NAAR PUYUHUAPI

Dag 1: Aankomst Santiago
Dag 2: Santiago
Dag 3: Puerto Varas
Dag 4: Puerto Varas
Dag 5: Hornopiren
Dag 6: Caleta Gonzalo
Dag 7: Caleta Gonzalo
Dag 8: Puyuhuapi

NAAR VILLA O`HIGGINS

Dag 9: Coyhaique
Dag 10: Chile Chico
Dag 11: Chile Chico
Dag 12: Puerto Guadal
Dag 13: Cochrane
Dag 14: Cochrane
Dag 15: Villa O`Higgins
Dag 16: Villa O`Higgins

TERUG EN NAAR DE KUST

Dag 17: Tortel
Dag 18: Puerto Rio Tranquilo
Dag 19: Puerto Rio Tranquilo
Dag 20: Cerro Castillo
Dag 21: Valparaiso
Dag 22: Valparaiso
Dag 23: Naar luchthaven
.

De Carretera Austral in beeld

EEN KORTE IMPRESSIE VAN HET ZUIDELIJK DEEL VAN DE CARRETERA AUSTRAL

Reis mee over het zuidelijk deel van de Carretera Austral. Het meer van General Carrera, park Jeinimeni, Paso de las Llaves, Park Patagonia, Tortel en Cerro Castillo.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Je Carretera Austral avontuur begint in de hoofdstad, Santiago de Chile. Santiago de Chile ligt op 500 meter boven zeeniveauen is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 1 AANKOMST SANTIAGO 

Op de luchthaven wacht een chauffeur je op die je in een prive tranfser naar je hotel brengt. In de middag kun je op eigen gelegenheid de wijk rond het hotel verkennen. Vanaf de San Cristobal berg heb je een wijds uitzicht over de stad en de bergen. Er is een leuk beeldenpark aan de rivier de Mapoche. Je kunt de middag afsluiten met een hapje en een drankje in de leuke en levendige wijk Bellavista.

DAG 2 CITYWALK EN WIJNHUIS

In de ochtend ga je met een prive gids op pad om Santiago te verkennen. Een erg leuke introductie op de stad, maar ook op het land. Je wandelt langs de leuke en interessante plekken van het centrum. In de middag bezoek je een wijnhuis in de Maipo vallei, hier krijg je een rondleiding en een introductie op het proces van wijn maken in Chili en proef je een selectie van onze excellente wijnen.

Puerto Varas

HET MERENGEBIED

Puerto Varas, aangename plaats aan het meer van Llanquihue.

DAG 3 PUERTO VARAS

Een prive transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Puerto Montt. Hier staat je auto klaar en je rijdt een korte rit naar Puerto Varas, aan het meer van Llanquihue. Puerto Varas is een prettige plaats om je Carretera Austral avontuur te beginnen, je kunt hier nog wat inkoopjes doen en natuurlijk genieten van de leuke stad, die duidelijk een Duitse invloed heeft.

DAG 4 PUERTO VARAS

De omgeving van Puerto Varas heeft veel te bieden. Rijd bijvoorbeeld naar het nationaal park Vicente Pérez Rosales, waar de Petrohue watervallen zijn. Je kunt met een kabelbaan de Osorno vulkaan op en daar een wandeling maken. Als je cultuur zoekt, is het eiland Chiloe een goede optie. Chiloe heeft een rijke cultuur waarvan de vele houten kerkjes op het eiland stille getuigen zijn.  

.

Noordelijk deel Carretera Austral

HET ALTIJD GROENE DEEL VAN DE CARRETERA AUSTRAL

Hier begint de Carretera Austral pas echt.

DAG 5 HORNOPIREN

Vandaag begint je Carretera Austral avontuur pas echt. Je rijdt een pachtige route zuidwaarts, tot het kleine dorp Hornopiren.

DAG 6 CALETA GONZALO

Er staat vandaag een ferry-oversteek door de Chileense fjorden op het programma. Met wat geluk spelen dolfijnen rond de boot.

DAG 7 PARK PUMALIN

Je hebt alle tijd om dit overweldigende park te leren kennen. Er zijn prachtige wandelingen mogelijk door de altijd groene bossen die het park rijk is. 

DAG 8 PUYUHUAPI

Het gaat verder zuidwaarts door een overweldigend mooi landschap naar Puyuhuapi, een kleine regionale gemeenschap.

Verder zuidwaarts

DOOR HET HART VAN AYSEN

Je reist verder en steekt het meer General Carrera over.

DAG 9 COYHAIQUE

Je rijdt vandaag naar Coyhaique, de hoofdstad van deze regio. Je kunt een wandeling maken naar een uitzichtspunt op de hangende gletsjer Quelat.

DAG 10 CHILE CHICO

Er staat weer een ferry-oversteek op het programma, je vaart over het felblauwe meer General Carrera naar de kleine gemeenschap Chile Chico.

DAG 11 PARK JEINIMENI

Het mooie nationale park Jeinimeni ligt dichtbij Chile Chico. Er zijn een aantal erg mooie langere en kortere wandelingen mogelijk.

DAG 12 PUERTO GUADAL

Vandaag rijd je misschien wel de mooiste rit van de Carretera Austral, de Paso de las Llaves naar Puerto Guadal met uitzichten op het meer en het ijsveld.

Naar het einde van de route

FJORDEN, RIVIEREN, BERGEN EN GLETSJERS.

Je rijdt deze dagen tot het einde van de Carretera Austral.

DAG 13 COCHRANE

Je rijdt nog een stukje langs het meer en dan buig je zuidwaarts af naar Cochrane. Niet ver van Cochrane ligt het mooie nationaal park Patagonia.

DAG 14 PARK PATAGONIA

Je hebt alle tijd dit mooie park te verkennen. Er lopen mooie autoroutes door het park en er zijn een aantal prachtige trails voor mooie wandelingen.

DAG 15 VILLA O`HIGGINS

Vandaag weer een ferry-oversteek en daarna de laatste kilometers naar het einde van de Carretera Austral, iets ten zuiden van Villa O´Higgins.

DAG 16 VILLA O`HIGGINS

Je kunt vandaag een optionele boottour naar de gletsjer O´Higgins maken. Bij goed weer is het soms ook mogelijk een overvlucht over de gletsjer te maken.

De weg terug

ACHTER ELKE BOCHT WEER EEN NIEUW UITZICHT

Er zijn zeker nog een paar mooie hoogtepunten op de weg terug.

DAG 17 TORTEL

 Je rijdt naar Tortel, kleine gemeenschap aan de groene rivier Baker. Tortel is alleen met trappen en loopbruggen te bereiken.

DAG 18 PTO RIO TRANQUILO

Je rijdt terug naar het meer General Carrera en neemt daar de route aan de andere kant van het meer naar Puerto Rio Tranquilo.

DAG 19 PTO RIO TRANQUILO

Veel leuke optionele activiteiten, de marmergrotten en de excursies boottour gletsjer San Rafael en wandeling gletsjer Exploradores.

DAG 20 CERRO CASTILLO

Je rijdt vandaag naar het dorpje Cerro Castillo. In het gelijknamige nationale park zijn een aantal mooie wandelingen mogelijk.

Valparaiso

KLEURRIJK EN ARTISTIEK

Leuke afsluiting van je reis in Valparaiso aan de Pacifische kust.

DAG 21 VALPARAISO

Je levert de huurauto in op de luchthaven van Balmaceda en vliegt in een kleine twee uur terug naar Santiago de Chile. Daar wacht een transfer je op en brengt je naar Valparaiso. Valparaiso is een leuke stad op vele heuvels gebouwd en wordt gekenmerkt door haar kleurrijke wijken en streetart.

DAG 22 CITYWALK

Vandaag ga je met een lokale gids op pad om Valparaiso te ontdekken. Onze gids kent de stad als geen ander en weet speciale plekken te vinden en bijzondere ontmoetingen te genereren. In de middag kun je een boottourtje maken om Valparaiso vanaf de zee te zien en zeeleeuwen te spotten.     

DAG 23 NAAR LUCHTHAVEN

Vandaag brengt een transfer je naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Chili bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR DE CARRETERA AUSTRAL

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 23 
Aantal overnachtingen: 22 

PRIJS

Reis: vanaf 2750,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 136,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen
22x ontbiit
Genoemde transfers
Genoemde tours
Huurauto categorie SUV
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Benzine/diesel huurauto
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis