Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Argentinië het zuiden en Torres del Paine

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Argentinië het zuiden en Torres del Paine

INDRUKWEKKENDE NATUUR

Je start deze reis in bruisend Buenos Aires en reist naar Peninsula Valdés, el Chaltén en el Calafate. Vervolgens reis je naar Ushuaia en via Punta Arenas in Chili naar Torres del Paine. Je eindigt je reis weer in Buenos Aires.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Argentinië het zuiden en Torres del Paine

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzicht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

ZUID ARGENTINIË

Dag 1: Aankomst Buenos Aires
Dag 2: Buenos Aires
Dag 3: Puerto Madryn
Dag 4: Puerto Madryn
Dag 5: El Calafate
Dag 6: El Calafate

ZUID ARGENTINIË

Dag 7: El Chaltén
Dag 8: El Chaltén
Dag 9: El Chaltén
Dag 10: Ushuaia
Dag 11: Ushuaia
Dag 12: Ushuaia

ZUID CHILI

Dag 13: Punta Arenas
Dag 14: Puerto Natales
Dag 15: Puerto Natales
Dag 16: El Calafate
Dag 17: Buenos Aires 
Dag 18: Naar luchthaven

Buenos Aires

BRUISENDE HOOFDSTAD VAN ARGENTINIË

Buenos Aires is een prettige stad, waar je heerlijk rond kunt dwalen.

DAG 1 BUENOS AIRES

Op de luchthaven wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag al zelf op pad gaan om de wijk rond het hotel te verkennen. Je kunt de indrukwekkende begraafplaats Recoleta bezoeken waar het graf is van Eva Perón. De begraafplaats is als een stad in een stad en je kunt er uren ronddwalen. Er zijn in deze wijk veel terrassen, waar je een lekkere Argentijnse wijn kunt drinken of misschien al een goede Argentijnse biefstuk kunt eten.

DAG 2 CITYWALK

Je verkent vandaag in een leuke citywalk de bruisende hoofdstad Buenos Aires. Je wandelt met je lokale gids langs de belangrijkste plekken in en rond het centrum, de plaza de Mayo met het regeringspaleis, het congres, de Obelisk en het plein San Martin. Een erg leuke introductie op de stad en natuurlijk ook op het land. In de avond kun je optioneel een tangoshow bezoeken, zelf een dansje wagen of gewoon lekker uitgebreid uit eten gaan.

Peninsula Valdés

DE STEPPE VAN NOORD PATAGONIË

.Je reist naar Puerto Madryn en bezoekt Peninsula Valdés, een plek waar je bijzondere dieren kunt spotten als zeeleeuwen, zeeolifanten, mara`s, ñañdu`s en walvissen.

DAG 3 PUERTO MADRYN

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in ca 2 uur naar Trelew. Hier staat je transfer klaar die je naar je hotel in Puerto Madryn brengt. Puerto Madryn is een prettige plaats aan de Atlantische kust. Het heeft prachtige stranden. Niet ver van Puerto Madryn ligt Peninsula Valdés, typische Patagonische steppe met een bijzondere wildlife. Je hebt dag 4 de hele dag om dit mooie gebied te bezoeken. Vandaag kun je een optionele tour doen naar Punta Tombo , waar jaarlijks ca 100.000 Magellaanpinguïns terugkeren om te paren en hun jongen groot te brengen.

DAG 4 PENINSULA VALDÉS

Vandaag ga je in een gedeelde tour naar Peninsula Valdés. Het is het typische, vlakke steppegebied van noord Patagonië. Je kunt er kolonies zeeleeuwen en zeeolifanten observeren. Als je geluk hebt, zie je mara`s, bijzondere knaagdieren, misschien een gordeldier en er komen orca`s voor de kust voor. Het landschap is uitgestrekt en wijds en de kusten wonderschoon. Er is een optionele excursie mogelijk om Magellaanpinguïns te spotten en ook om walvissen te spotten. Deze excursies moeten beide ruim van te voren geboekt worden.

Perito Moreno

TROTSE ARGENTIJNSE GLETSJER

Je reist verder zuidwaarts, waar je de mogelijkheid hebt de mooie gletsjer Perito Moreno te verkennen.

DAG 5 EL CALAFATE

Een transfer brengt je terug naar Trelew, en je vliegt naar el Calafate. Hier staat een transfer voor je klaar, die je naar je hotel brengt. Je kunt vandaag el Calafate verkennen, een aangename, kleine stad aan het meer Argentino. Dit is een gletsjermeer en het meer heeft, afhankelijk van de lichtinval, een grijsblauwe of grijsgroene kleur. Er drijven vaak ijsschotsen in het meer en in de oevers zie je regelmatig de kleur fuchsia. Een wandeling langs het meer is altijd leuk en je hebt de mogelijkheid een vogelgebiedje te bezoeken en het nieuwe gletsjermuseum. 

DAG 6 PERITO MORENO

Je gaat vandaag in een gedeelde tour onderweg om de gletsjer Perito Moreno te ervaren. De gletsjer is ca 6 kilometer breed en ca 30 kilometer lang en is al vanaf een afstand zichtbaar. Je komt steeds dichter bij de imposante ijswand, die ca 80 meter boven het wateroppervlak uitsteekt, maar onder het wateroppervlak nog ca 140 meter meet. Je maakt een korte boottour langs de gletsjerwand en doet een icewalk op de gletsjer, een bijzondere ervaring. Daarna ga je naar een sectie met loopbruggen en balkons, waar je de gletser vanuit een ander hoek kunt zien.

El Chaltén

WANDELEN IN HET MOOIE PARK LOS GLACIARES

Je hebt de tijd om het mooie nationaal park los Glaciares te verkennen. Er zijn erg mooie wandelingen mogelijk.

DAG 7 EL CHALTÉN

Een transfer brengt je naar het busstation en je reist met OV of een gedeelde transfer naar El Chaltén, aan de voet van de Fitzroy berg. El Chaltén is een klein dorp met het nationaal park dichtbij met fijne wandelmogelijkheden.

DAG 8 LOS GLACIARES

Vandaag kun je een mooie wandeling maken naar het meer van de gletsjer Torre. Het pad gaat door een laag bos en misschien zie je wel een grote bonte specht en een vos. In het gletsjermeer drijven altijd ijsschotsen.

DAG 9 LOS GLACIARES

Vandaag kun je de iets meer inspannende maar prachtige wandeling naar een uitzichtspunt op de Fitzroy maken, het is de inspanning waard.

Ushuaia

STAD AAN HET EINDE VAN DE WERELD

Ushuaia ligt aan het Beagle kanaal in het uiterste zuiden van Argentinië. In de achtergrond van de stad de Andes, die hier weer boven de grond komt.

DAG 10 USHUAIA

Een OV bus of gedeelde transfer brengt je naar de luchthaven van el Calafate en je vliegt naar Ushuaia. Hier staat een een tranfser voor je klaar, die je naar je hotel brengt.

DAG 11 TIERRA DEL FUEGO

Vandaag ga je in een gedeelde tour op pad om het mooie park Tierra del Fuego te leren kennen. Je maakt een wandeling en doet in het park ook een kayaktour, een bijzondere ervaring.

DAG 12 TOUR BEAGLE KANAAL

Je vaart met een kleine boot uit voor een tour op het Beagle kanaal. Je gaat kolonies zeeleeuwen zien, veel vogels en mogelijk een enkele Magelaanpinguïn en albatros.

DAG 13 PUNTA ARENAS

Een transfer haalt je op in het hotel en je reist per OV naar Punta Arenas in Chili, een prachtige rit over de Patagonische steppe. Hier brengt een transfer je naar je hotel.

Het zuiden van Chili

MAGELAANPINGUÏNS EN TORRES DEL PAINE

Je bent deze dagen in het zuiden van Chili. Je bezoekt vanuit Punta Arenas Isla Magdalena met haar grote populatie Magellaanpunguïns en je reis door naar Puerto Natales. Je doet een dagtour naar het mooie nationaal park Torres del Paine.

DAG 14 PUERTO NATALES

Je bezoekt in een gedeelde tour Isla Magdalena, waar jaarlijks rond de 100.000 Magellaanpinguïns terugkomen om te paren en hun jongen groot te brengen. Je kunt de pinguïns van dichtbij observeren. In de namiddag reis je per OV naar Puerto Natales, de corresponderende transfers zijn voor je geregeld. Je overnacht in Puerto Natales dat mooi gelegen is aan het fjord de laatste Hoop.

DAG 15 TORRES DEL PAINE

Je gaat vandaag in een gedeelde tour naar het nationaal park Torres del Paine. Je stopt op prachtige uitzichtpunten op bijzondere bergformaties, bergmeren en watervallen en je zult ongetwijfeld guanaco`s zien, een wild en kleiner familielid van de kameel en natuurlijk flamingo`s. Mogelijk zie je een vos en condors. Je ziet de gletsjer Grey van een afstand. Een fijne dag in een mooi nationaal park.

El Calafate en Buenos Aires

OP DE TERUGWEG

Je reist via el Calafate terug naar Buenos Aires.

DAG 16 EL CALAFATE

Een transfer haalt je op in je hotel en brengt je naar het busstation van Puerto Natales. Je reist met OV terug naar el Calafate, weer een indrukwekkende rit over de uitgestrekte steppe. Als het weer het toelaat, heb je nog zicht op de Torres van Torres del Paine, op Fitzroy en het meer Argentino. Een transfer brengt je in el Calafate naar je hotel.

DAG 17 BUENOS AIRES

Een transfer haalt je op in je hotel en brengt je naar de luchthaven van el Calafate en je vliegt terug naar Buenos Aires. Hier staat weer een transfer voor je klaar, die je naar je hotel brengt. Afhankelijk van de tijd van de vlucht, heb je nog tijd om in el Calafate of in Buenos Aires nog wat verder rond te kijken, voordat je Patagonië avontuur eindigt.

DAG 18 NAAR LUCHTHAVEN

Een transfer brengt je naar de luchthaven.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

ArgentiniëChili

Prijs

PRIJS VOOR ARGENTINIË HET ZUIDEN EN TORRES DEL PAINE

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 18
Aantal overnachtingen: 17

PRIJS

Reis: vanaf 2274,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 660,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen
17x ontbijt
Genoemde transfers
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis