Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Reizen tijdens Covid-19

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Reizen tijdens Covid-19

TIPS OM JE REIS TIJDENS COVID-19 ZO AANGENAAM MOGELIJK TE LATEN VERLOPEN

Zolang we te maken hebben met het corona virus, is het belangrijk de beste voorzorgsmaatregelen te nemen als je op reis gaat. Hier een aantal tips en adviezen, die het reizen tijdens Covid-19 kunnen veraangenamen.

VERTROUW OP ONZE EXPERTISE

Wij zijn gevestigd in Chili en houden alle berichten rondom Covid-19 voor heel Zuid-Amerika nauwgezet in de gaten. Wij controleren de hotels die we gebruiken en de andere services die we inzetten op handhaving van de plaatstelijke verordeningen ten aanzien van Covid-19. En we werken natuurlijk alleen met hotels en andere services die alle plaatselijke richtlijnen strikt naleven.

SELFDRIVE, PRIVE TRANSFERS EN WEINIG VLUCHTEN

Denk er eens over na om je reis in een selfdrive te realiseren. Dit is in Argentinië en Chili heel goed mogelijk. Of kies voor een reis in een auto met chauffeur. Kies zo mogelijk voor prive transfers en beperk je lokale vluchten. Hiermee kun je contact met grote hoeveelheden mensen voorkomen.

REIS BUITEN DRUKKE GEBIEDEN

Wij adviseren je graag hoe je grote steden en drukke plekken kunt vermijden. We kunnen kleine hotels aanbieden op rustige locaties. Reizen buiten het hoogseizoen is een belangrijke overweging.

MINDER REIZEN, MEER BELEVEN

Wij adviseren je graag hoe je tijdens je reis minder kunt reizen en toch heel veel kunt zien en ervaren.

LOKALE RICHTLIJNEN

Wij informeren je graag over de lokale richtlijnen en protocollen. Het is natuurlijk belangrijk deze na te leven. In de meeste Zuid-Amerikaanse landen is het belangrijk afstand te houden, contacten dichtbij, gesloten ruimtes met meer mensen en aanraking van je gezicht zo veel mogelijk te voorkomen, je handen regelmatig te wassen, hygiëneartikelen en voedsel zo min mogelijk te delen, niet te groeten met een hand of kus en in je elleboog te niezen. In sommige landen is het gebruik van mondkapjes verplicht. Wij informeren je over alle regels en richtlijnen van de landen die je wilt bezoeken en houden je ook onderweg op de hoogte, mochten er zich wijzigingen in regels en richtlijnen voordoen. Neem zelf mondkapjes en handgel mee, voldoende voor je reis.

SYMPTOMEN

Het is tijdens je reis belangrijk goed voor je gezondheid te zorgen. De meest voorkomende symptomen bij Covid-19 zijn temperatuur hoger dan 37,8 graden, droge hoest en vermoeidheid. Andere symptomen zijn keelpijn, pijn in het lichaam, verlies van het smaak- en/of reukvermogen, diaree, hoofdpijn, bibberen, huiduitslag of verkleuring van vingers of tenen. Ernstige symptomen zijn kortademigheid en/of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst en aangetast spraak- of bewegingsvermogen. Mocht je tijdens je reis twijfels hebben over je gezondheid in relatie tot Covid-19, raadpleeg dan altijd een arts. Wij kunnen je altijd helpen een arts te vinden.

VERZEKERINGEN

Sluit een goede reis- en annuleringsverzekering af voordat je op reis gaat. Tijdens Covid-19 tijden is dit erg belangrijk. Kijk goed naar de dekkingen van de verschillende verzekeraars. Wat is de vergoeding van de verzekeraar bij quarantaine en wat als repatriëring noodzakelijk zou zijn.

VRAGEN TEN AANZIEN VAN REIZEN TIJDENS COVID-19

Heb je nog vragen over het reizen tijdens Covid-19 in Zuid-Amerika? Neem contact met ons op, wij beantwoorden je vragen zo snel mogelijk: info@gobeyondhorizons.com.