Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Bolivia praktische informatie

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Bolivia praktische informatie

INFORMATIE DIE JE KAN HELPEN JE REIS GOED TE PLANNEN EN VOOR TE BEREIDEN

Informeer ook altijd bij de plaatselijke autoriteiten, als het om inentingen, visa, etc. gaat.

Meer informatieEen reisvoorstel
BESTE REISTIJD

De beste reistijd voor Bolivia is van mei tot en met november. De temperaturen zijn niet altijd hoog, maar er valt bijna geen regen. Dit geldt vooral voor de Andes-regio. In het junglegebied is het doorgaans het hele jaar warm en vochtig.

TIJDVERSCHIL

Afhankelijk van zomertijd/wintertijd op het Europese continent en in Bolivia, is er een tijdverschil van 4-5 uur tussen Nederland en Bolivia. Grofweg is het tijdverschil in de Nederlandse zomer 5 uur en in de Nederlandse winter 4 uur.

VISUM

Bolivia vraagt Nederlanders die met een Nederlands paspoort reizen geen visum. Je paspoort moet bij vertrek uit Bolivia nog wel 6 maanden geldig zijn. Als je met een paspoort van een ander land reist, informeer dan bij de ambassade van Bolivia in je thuisland voor de meest actuele situatie.

GELD

De munteenheid in Bolivia is de Boliviano. De wisselkoers varieert, check deze eventueel voor vertrek. Je kunt pinnen. Het gebruik van een creditcard is minder ruim geaccepteerd. Neem een bedrag aan onbeschadigde dollarbiljetten mee voor situaties dat je niet kunt pinnen/noodsituaties.

HYGIËNE/REISCOMFORT

De hygiëne in Bolivia is minder dan die van de meeste Europese landen. Kraanwater is geen drinkwater. Zorg ook voor je eigen hygiëne, was iets vaker je handen. Bolivia is in principe een land waar je comfortabel kunt reizen. Check evenwel altijd de meest actuele informatie op de websitte van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadvies Bolivia.  

INENTINGEN

De adviezen ten aanzien van vaccinaties en malariaprofylaxe zijn sterk aan wijzigingen onderhevig. Informeer daarom altijd tijdig bij de instanties in je thuisland over de meest actuele situatie. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie heeft goede thuis service voor vaccinaties en kan ook medicatie voorschrijven.

ELECTRICITEIT

De netspanning in Bolivia kan 115-230 volt zijn. Stekkers zijn op sommige plaatsen anders dan in Europa, neem in ieder geval een wereldstekker mee. Kijk ook of je apparaten met 115 volt functioneren, zo niet kan een omvormer eventueel noodzakelijk zijn.

KLEDING

Neem voor Bolivia laagjeskleding mee. Overal op hoogte kan het kouder zijn en veelal zijn de nachten erg koud. Warme kleding een een goede jas zijn essentieel en ook een muts en wanten zijn aan te raden. In de jungle is het doorgaans warm en vochtig.

REIZEN OP HOOGTE

Grote delen van Bolivia liggen op grote hoogte. Boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Wanneer er twijfels zijn over je gezondheid in relatie tot reizen op hoogte, neem dan vóór het boeken van een reis contact op met je huisarts. Wij geven je bij boeking van je reis adviezen en tips voor reizen op hoogte.

DUURZAAMHEID

Als je mensen wilt fotograferen, vraag dit altijd eerst en accepteer een nee. Geef niet zomaar dingen weg aan mensen, dit kan bedelgedrag stimuleren. Als je iets wilt meenemen om weg te geven, overleg eventueel met ons hoe en waar dit op een verantwoorde manier kan, mogelijk kan dit aan een schooltje.