Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Chili Woestijnroute

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Chili Woestijnroute

UITGESTREKTHEID, HIGHLIGHTS EN OFF THE BEATEN TRACK WONDEREN

Voor de liefhebber van ruimte en uitgestrektheid. Verwacht niet alleen zandduinen, die zijn er, maar de route wordt vooral gekenmerkt door uitgestrekte landschappen en vergezichten, vulkanen en hooglandmeren, zoutvlaktes en geisers. Je komt langs prachtige nationale parken. En je leert de Centrale Vallei met haar wijncultuur en de leuke stad Valparaiso kennen. Deze route is als selfdrive ingericht en kan eventueel ook zonder huurauto worden uitgevoerd. 

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Chili Woestijnroute

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzicht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

SANTIAGO, NOORDWAARTS

Dag 1: Aankomst Santiago
Dag 2: Santiago
Dag 3: Copiapó
Dag 4: Copiapó
Dag 5: Chañaral
Dag 6: Antofagasta
Dag 7: Antofagasta
.

SAN PEDRO EN IQUIQUE

Dag 8: San Pedro
Dag 9: San Pedro
Dag 10: San Pedro
Dag 11: San Pedro
Dag 12: San Pedro
Dag 13: Iquique
Dag 14: Iquique
.

TOT ARICA

Dag 15: Codpa
Dag 16: Putre
Dag 17: Putre
Dag 18: Putre
Dag 19: Arica 
Dag 20: Arica
Dag 21: Santiago 
Dag 22: Naar luchthaven

De Woestijnroute in beeld

EEN KORTE IMPRESSIE VAN DE WOESTIJNROUTE TUSSEN ANTOFAGASTA EN MEJILLONES

Reis mee over een deel van de woestijnroute, van Antofagasta naar Iquique en via de voormalige salpeterwinning naar Mejillones.

Santiago de Chile

VERRASSENDE HOOFDSTAD VAN CHILI

Santiago de Chile ligt op ca 500 meter boven zeeniveau en is omringd door hoge Andesbergen.

DAG 1 AANKOMST SANTIAGO 

Op de luchthaven wacht een chauffeur je op die je in een prive tranfser naar je hotel brengt. In de middag kun je op eigen gelegenehid Santiago ontdekken. Het centrale plein is een bezoek waard. Vanaf de San Cristobal berg heb je een wijds uitzicht over de stad en de bergen. Je kunt de middag afsluiten met een bezoek aan een leuk beeldenpark en een hapje en een drankje in de levendige wijk Bellavista.

DAG 2 VALPARAISO/WIJNHUIS

Vandaag ga je met een lokale gids op pad om de bijzondere plekken van kleurrijk Valparaiso te ontdekken. Onze gids kent de stad als geen ander en weet speciale plekken te vinden en bijzondere ontmoetingen te genereren. Je bezoekt het ecologische wijnhuis Emiliana en proeft een aantal van onze excellente wijnen. De transfer brengt je aan het eind van de middag terug naar je hotel.

Eerste deel woestijnroute

HET WEINIG BEREISDE DEEL VAN DE ATACAMA WOESTIJN

Een korte vlucht brengt je naar de start van je woestijnroute.

DAG 3 COPIAPÓ

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in iets meer dan een uur naar Copiapó, een kleine, rustige stad in het hart van de Atacama woestijn. Hier staat je huurauto klaar.

DAG 4 PARK TRES CRUCES

Je kunt vandaag het mooie nationale park Tres Cruces ontdekken. Een prachtige route voert door het uitgestrekte landschap naar meren en zoutmeren. Het park is weinig bezocht.

DAG 5 CHAÑARAL

Je volgt vandaag voor een groot deel de kustroute, waar op veel plaatsen de oceaan en de woestijn samenkomen. Spectaculaire uitzichten.

DAG 6 ANTOFAGASTA

De route gaat landinwaarts en je hebt de woestijn overal om je heen. Je voelt je  langzaam één worden met de overweldigende woestijn.

Dieper de woestijn in

NAAR HET HART VAN DE WOESTIJN

Je vervolgt je route naar San Pedro de Atacama

DAG 7 ESO EN LA PORTADA

Onderweg naar Antofagasta kom je al de Hand van de Woestijn tegen. De omgeving van Antofagasta heeft leuke uitstapmogelijkheden. Bezoek de ESO van Paranal, een van de meest prestigeuze planetaria van Chile. En rijd naar La Portada, een natuurlijk boog in zee met prachtige uitzichten over de zee en leuke wandelmogelijkheden. Iets verderop een kleine gemeenschap aan de kust waar men leeft van kleinschalige visvangst, goede plek voor een lekker visje voor de lunch.

DAG 8 SAN PEDRO

Je kunt de bijzondere kustroute rijden naar Tocopilla. Ook hier raakt de woestijn de kust met de bergen in de achtergrond. Vanaf Tocopilla buig je weer af landinwaarts en rijd je via Calama naar San Pedro de Atacama. San Pedro is een aangenaam koloniaal stadje op 2500 meter. Van hieruit kun je zelf in je eigen tempo alle bijzondere highlights ontdekken. Wij kunnen je adviseren hoe je dit zo kunt inrichten, dat je zo weinig mogelijk andere toeristen tegen zult komen.

San Pedro de Atacama

ALLEEN MAAR HIGHLIGHTS OFF THE BEATEN TRACK

Ontdek deze dagen de wonderen van de Atacama woestijn rond San Pedro de Atacama. Je kunt alle bezienswaardigheden met je huurauto bezoeken.

DAG 9 MAAN- EN MARSVALLEI

Je kunt je tours rond San Pedro beginnen met bijzondere plekken die niet op grote hoogte liggen, zoals de Maan- en de Marsvallei.

DAG 10 HOOGLANDMEREN

Vandaag kun je het iets hoger op zoeken en naar de zoutvlakte van Atacama rijden en de hooglandmeren bezoeken met hun flamingo populaties.

DAG 11 REGENBOOGDAL

Leuke plekken off the beaten track zijn het Regenboogdal en de Petrogliefen. Er zijn ook goede mogelijkheden om te baden in de natuur.

DAG 12 GEISER TATIO

Rijd naar de geiser Tatio, waar met je met de zonsopgang een spectaculair schouwspel van stoom en licht kunt waarnemen.

Verder noordwaarts

VERDER OFF THE BEATEN TRACK

Je reist verder noordwaarts, naar gebieden waar relatief weinig toeristen komen.

DAG 13 IQUIQUE

Je rijdt vandaag naar Iquique, stad aan de kust met leuke uitstapmogelijkheden. Je kunt vandaag de voormalige salpeterwinning van Humberstone bezoeken.

DAG 14 PARK ISLUGA

Je rijdt weer richting de Andes, waar het mooie park Isluga zich bevindt, genoemd naar de gelijknamige vulkaan. Prachtige landschappen en de tijd lijkt hier stilgestaan te hebben.

DAG 15 CODPA

Codpa is een waarlijke oase in een gebied van zandduinen, omringd door bergen. Een fijne en rustige plek om de nacht door te brengen.

DAG 16 PUTRE

Het gaat verder noordwaarts, naar Putre, hoog in de Andes en de uitvalsbasis voor het mooie park Lauca en andere mooie uitstappen.

Putre

HOOG IN DE ANDES

Mooi Putre, hoog in de Andes., een fantastische omgeving om de Andes in al haar schoonheid te verkennen.

DAG 17 PARK LAUCA

Je hebt vandaag de tijd om het mooie park Lauca te verkennen. Vulkanen, meren, vergezichten. Vergeet niet even naar Parinacota te rijden, een klein, traditioneel dorp, gesticht in het jaar 1625, met een mooi kerkje uit lang vervlogen tijden. In de middag kun je de baden van Jurasi bezoeken, een fijne manier om de dag relaxt af te sluiten.

DAG 18 SURIRE

Spectaculaire rit langs de voet van het Andesgebergte naar de zoutvlakte van Surire. Dit is het leefgebied van de vicuña, een wild familielid van de kameel. Rond de zoutmeren kun je Andesganzen en flamingo´s vinden. Het is ook het gebied waar de bolvormige planten voorkomen die erg aan rotsen doen denken en vaak eeuwenoud zijn.

Arica en terug naar Santiago

NAAR ARICA, STAD VAN DE EEUWIGE LENTE

Je verblijft nog een paar dagen aan de kust en reist dan terug naar Santiago.

DAG 19 ARICA

Lange afdaling naar Arica, stad van de eeuwige lente. Je verbijft in een prettig hotel dat op het strand ligt, fijn om te relaxen na een lange reis en om te genieten van de mooie Chileense kust.

DAG 20 MORRO

De muur van Arica is een historische plek en vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de kust. Je kunt ook een kayak huren om lekker in zee te peddelen. Of deze dag op het strand doorbrengen.

DAG 21 SANTIAGO

Je laat de huurauto op de luchthaven van Arica achter en vliegt in ca 2 uur terug naar Santiago. Een prive transfer brengt je naar je hotel.

DAG 22 NAAR LUCHTHAVEN

Een prive transfer haalt je op in het hotel en brengt je naar de luchthaven. Hier eindigt je uitgebreide avontuur in de Atacama woestijn.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Chili bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR DE WOESTIJNROUTE

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaserd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 22
Aantal overnachtingen: 21

PRIJS

Reis: vanaf 2225,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 114,00 euro

INCLUSIEF

Binnenlandse vluchten
Overnachtingen
21x ontbijt
Genoemde transfers
Genoemde tours
Huurauto categorie SUV
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele excursies
Benzine/diesel huurauto
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis