Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Peru praktische informatie

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Peru praktische informatie

INFORMATIE DIE JE KAN HELPEN JE REIS GOED TE PLANNEN EN VOOR TE BEREIDEN

Informeer ook altijd bij de plaatselijke autoriteiten als het om inentingen, visa, etc. gaat.

Meer informatieEen reisvoorstel
BESTE REISTIJD

De beste reistijd voor een reis in Peru is tussen juni en september. Het is dan op hoogte wel koud, maar er valt weinig regen. In de maanden april/mei en september/oktober valt er meer regen, maar tref je ook minder toeristen.

TIJDVERSCHIL

Afhankelijk van zomertijd/wintertijd op het Europese continent en in Peru, is er een tijdverschil van 6-7 uur tussen Nederland en Peru. Grofweg is het tijdverschil in de Nederlandse zomer 7 uur en in de Nederlandse winter 6 uur.

VISUM

Peru vraagt Nederlanders die met een Nederlands paspoort reizen geen visum voor een verblijf tot 90 dagen. Als je met een paspoort van een ander land reist, informeer dan bij de ambassade van Peru in je thuisland voor de meest actuele situatie.

GELD

De munteenheid in Peru is de Nuevo Sol. Je kunt op veel plaatsen met dollars betalen, neem een bedrag aan beslist onbeschadigde dollarbiljetten mee. Pinnen is op de meeste plaatsen geen probleem. Je kunt op veel plaatsen met creditcard betalen.

HYGIËNE/REISCOMFORT

De hygiëne in Peru is mogelijk niet zo goed als in de meeste Europese landen. Zorg goed voor je eigen hygiëne, was regelmatig je handen. Peru is in principe een land waar je comfortabel kunt reizen. Check altijd de meest actuele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadvies Peru.

INENTINGEN

De adviezen ten aanzien van vaccinaties en malariaprofylaxe zijn sterk aan wijzigingen onderhevig, informeer daarom altijd tijdig bij de instanties in je thuisland over de meest actuele situatie in het land waar je naar toe reist. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie kan thuis op afspraak vaccinaties toedienen.

ELECTRICITEIT

Peru heeft 220 volt en gebruikt twee soorten stekkers. De ene soort is vergelijkbaar met de Europese stekkers, de andere is duidelijk afwijkend. Neem zeker een uitgebreide wereldstekker mee om problemen met opladen van je apparaten te voorkomen.

KLEDING

Neem voor Peru laagjeskleding mee. Op hoogte kan het overal koud zijn en ook de nachten zijn doorgaans koud. Een muts en wanten zijn ook goed om mee te nemen, of ter plaatse te kopen. Lager kunnen de dagen warm zijn en in de jungle is een vochtig en warm klimaat.

REIZEN OP HOOGTE

Delen van Peru liggen op hoogte. Boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Wanneer er twijfels zijn over je gezondheid en hoogte, neem dan vóór het boeken van een reis contact op met je huisarts. Wij geven je bij boeking tips voor reizen op hoogte.

DUURZAAMHEID

Als je mensen wilt fotograferen, vraag dit altijd eerst en accepteer een nee. Geef niet zomaar dingen weg aan mensen, dit kan bedelgedrag stimuleren. Als je iets wilt meenemen om weg te geven, overleg eventueel met ons hoe en waar dit op een verantwoorde manier kan.