Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Bolivia Actief

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Bolivia actief

HET BESTE VAN BOLIVIA MET VEEL UITDAGENDE ACTIVITEITEN

Tijdens deze rondreis door Bolivia maak je kennis met de eindeloze natuur en cultuur van dit fascinerende land. Je reis start in Santa Cruz de la Sierra, in het laagland van Bolivia. Je reist verder naar de mooie, witte hoofdstad Sucre. Je reist zuidwaarts naar Uyuni en verkent in een meerdaagse tour de zoutvlakte van Uyuni en haar omgeving. Je bezoekt La Paz en doet de meerdaagse Cordillera de los Frailes en Condoriri trekking en bezoekt het nationaal park Toro Toro. Een reis voor de actieve en avontuurlijke reiziger met veel off the beaten track activiteiten. Zeer volledige reis waarin je héél Bolivia leert kennen.

Dit is een voorbeeldreis, wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Bolivia actief

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

SANTA CRUZ EN SUCRE

Dag 1: Aankomst Santa Cruz
Dag 2: El Refugio los Volcanes
Dag 3: El Refugio los Volcanes
Dag 4: Samaipata
Dag 5: Samaipata
Dag 6: Naar Sucre
Dag 7: Sucre
Dag 8: Cordillera de los Frailes
.
.

TOURS EN LA PAZ

Dag 9: Cordillera de los Frailes
Dag 10: Cordillera de los Frailes
Dag 11: Uyuni
Dag 12: Tahua
Dag 13: San Juan
Dag 14: Huallajara
Dag 15: La Paz
Dag 16: La Paz

.

PARKEN 

Dag 17: La Paz
Dag 18: Cordillera Real
Dag 19: Cordillera Real
Dag 20: Cordillera Real en La Paz
Dag 21: Cochabamba
Dag 22: Nationaal park Toro Toro
Dag 23: Nationaal park Toro Toro
Dag 24: Cochabamba
Dag 25: Santa Cruz
Dag 26: Naar luchthaven

Santa Cruz en Samaipata

EEN RUSTIGE START VAN JE REIS

Santa Cruz de la Sierra is een grote stad in het laagland van Bolivia. Je reist snel door de heuvels in, naar een prettige lodge en daarna verder naar het koloniale Samaipata.

DAG 1 AANKOMST SANTA CRUZ

Een transfer wacht je op op de luchthaven van Santa Cruz en brengt je naar je hotel. Je hebt de rest van de dag de tijd om Santa Cruz te verkennen. Santa Cruz heeft een aangenaam centraal plein en en leuke koloniale straten.

DAG 2/3 LOS VOLCANES

Je reist vandaag met een transfer naar Refugio los Volcanes, een fijne lodge in het nationaal park Amboró. De komende dagen ga je met een Spaanstalige begeleider op pad voor wandelingen door het park. 

DAG 4/5 SAMAIPATA

In de middag brengt een transfer je naar het prettige koloniale plaatsje Samaipata. Samaipata is mooi gelegen en heeft een aangenaam klimaat, een fijne plek om je reis echt te beginnen. Dag 5 ga je met een gids onderweg om de condor te spotten.

DAG 6 SAMAIPATA/SUCRE

Voor deze dag kun je leuke optionele tours toevoegen aan je reis. Zo kun je met een lokale gids de pre Inca site el Fuerte del Samaipata bezoeken. Je vertrekt in de avond met een OV-bus  naar Sucre, waar je de volgende dag zal aankomen.

Sucre en een leuke trekking

WITTE HOOFDSTAD VAN CHILI EN CORDILLERA DE LOS FRAILES

Je leert de mooie witte hoofdstad van Chili kennen en doet de bijzondere trekking Cordillera de los Frailes met de beklimming van de Obispo Mountain top.

DAG 7 SUCRE

Een transfer staat bij aankomst in Sucre klaar en brengt je naar je hotel. Je kunt vandaag op eigen gelegenheid de mooie witte hoofdstad Sucre verkennen. Er zijn prachtige pleinen, kerken en kloosters in de stad en deze regio van Bolivia is beroemd om haar zeer fijne rood-zwarte weefwerk, ware kunstwerkjes die je in het weefmuseum kunt bekijken en die je ook overal kunt kopen. Ook een bezoek aan de lokale markt is een leuke ervaring. Kijk eens hoeveel soorten aardappels er verkocht worden en de veelheid van producten vormt een kleurrijk geheel. Erg leuk om rond te kijken. Er zijn ook een aantal leuke optionele excursies mogelijk, zowel binnen, als buiten de stad.

DAG 8/9/10 TREKKING

Deze dagen ga je op pad voor een trekking in de Cordillera de los Frailes, een bergrug die de departementen Chuquisaca en Potosí van elkaar scheidt. Het gebied is het leefgebied van de Jalq’a bevolking en biedt een grote verscheidenheid aan prachtige natuur, cultuur en archeologie. De route gaat deels over een Inca pad en door een overweldigende natuur. De laatste dag beklim je de berg Obispo, een flinke klim naar de top op 3453 meter, maar zeer de moeite waard. Je overnacht tijdens de trekking in cabaña´s en één nacht bij een lokale familie. Uitgelezen mogelijkheid om het lokale leven van Bolivia te ervaren. De laatste nacht verblijf je weer in een fijn hotel in Sucre.

Uyuni en de grote zoutvlakte

HET VERRE ZUIDEN IN EEN OVERWELDIGENDE NATUUR

Je reist naar Uyuni en je maakt een meerdaagse uitstap naar de grote zoutvlakte van Uyuni in een gedeelde tour en met overnachtingen in erg eenvoudige accommodaties. Je kunt dit upgraden naar een prive tour en méér luxe accommodaties.

DAG 11 UYUNI

Een tranfer brengt je naar het busstation van Sucre en je reist met OV naar Uyuni. Hier wacht een transfer je op en brengt je naar je hotel. Uyuni ligt in het zuiden van Bolivia en is de uitvalsbasis voor tours naar de zoutvlakte en omgeving. 

DAG 12 TAHUA

De tour in deze omgeving is spectaculair. Het landschap is wijds en oneindig en je voelt je één worden met de natuur. Je hebt genoeg mogelijkheden om foto´s te maken en even de benen te strekken. Je komt ongetwijfeld vicuna´s tegen.

DAG 13 SAN JUAN

Vandaag ligt de nadruk op de zoutvlakte in al haar oneindigheid. Je beklimt vandaag ook de vulkaan Tunupa. 

DAG 14 HUALLAJARA

Nog een dag in dit oneindig mooie gebied, waar je je aan het eind van de wereld zult wanen.

La Paz en de death road

LEVENDIG LA PAZ EN EEN SPECTACULAIRE AFDALING

Je reist naar La Paz en hebt een bijzondere excursie in het vooruitzicht.

DAG 15 NAAR LA PAZ

Vandaag reis je terug naar Uyuni en neem je een vlucht naar La Paz. Een transfer brengt je naar je hotel.

DAG 16 LA PAZ

Je kunt vandaag op eigen gelegenheid La Paz verkennen. Er zijn leuke optionele excursies mogelijk.

DAG 17 BIKING DEATH ROAD

Vandaag doe je een spectaculaire afdaling per fiets. Het is een bijzondere route, die bekend staat als de death road. Het doorgaand verkeer gaat niet meer over deze route, maar het is een forse tour met de elementen maar in een prachtige omgeving.

Cordillera Real en Toro Toro

TWEE PUUR NATUUR ERVARINGEN

Je bezoekt twee fantastische natuurparken.

DAG 18/19/20 CONDORIRI

Deze dagen staan in het teken van de Cordillera Real, het mooie gebergte in het noorden van Bolivia. Je overnacht tijdens de trekking in tenten. De laatste nacht overnacht je weer in la Paz.

DAG 21 NAAR COCHABAMBA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt in een korte vlucht naar Cochabamba. Een transfer brengt je naar je hotel en je hebt tijd deze laaglandstad te verkennen.

DAG 22/23 TORO TORO

Je bezoekt met een gids het bijzondere park Toro Toro. Je kunt met je gids overleggen welke activiteiten jouw voorkeur hebben en zo jouw programma inrichten.

DAG 24 COCHABAMBA

In de ochtend verken je nog de bezienswaardigheden van Toro Toro, in de middag reis je naar Cochabamba, waar je weer overnacht.

DAG 25 SANTA CRUZ

Je vliegt vandaag naar Santa Cruz, je transfers zijn weer inbegrepen.

DAG 26 NAAR LUCHTHAVEN

Vandaag brengt een transfer je naar de luchthaven van Santa Cruz.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Bolivia bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR BOLIVIA ACTIEF

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten.

REISDUUR

Aantal dagen: 26
Aantal overnachtingen: 25

PRIJS

Reis: vanaf 2750,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 341,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 25x ontbijt
13x lunch/lunchbox, 9x diner
Genoemde transfers
Genoemde OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden
Optionele tours
Luchthavenbelasting
Persoonlijke uitgaven
Fooien
Boekingskosten

Boek je reis