Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Argentinië praktische informatie

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Argentinië praktische informatie

INFORMATIE DIE JE KAN HELPEN JE REIS GOED TE PLANNEN EN VOOR TE BEREIDEN

Informeer ook altijd bij de plaatselijke autoriteiten als het om inentingen, visa, etc. gaat.

Meer informatieEen reisvoorstel
BESTE REISTIJD

Het noorden en het midden van het land kunnen het hele jaar door bereisd worden. Voor het zuiden is de aanbevolen reistijd van oktober tot en met april. Het zuiden heeft een wisselend klimaat, er kan altijd wel regen vallen en het is er niet warm.

TIJDVERSCHIL

Afhankelijk van zomertijd/wintertijd op het Europese continent en in Argentinië, is er een tijdverschil van 4-5 uur tussen Nederland en Argentinië. Grofweg is het tijdverschil in de Nederlandse zomer 5 uur en in de Nederlandse winter 4 uur.

VISUM

Argentinië vraagt Nederlanders die met een Nederlands paspoort reizen geen visum. Als je met een paspoort van een ander land reist, informeer dan bij de ambassade van Argentinië in je thuisland. Voor de Braziliaanse kant van Iguazú is evenmin een visum nodig.

GELD

De munteenheid in Argentinië is de Argentijnse peso. De wisselkoers varieert sterk, check deze voor vertrek. Je kunt bijna overal pinnen en betalen met een pinpas en het gebruik van een creditcard is ruim geaccepteerd. Neem onbeschadigde dollarbiljetten mee.

HYGIËNE/REISCOMFORT

De hygiëne in Argentinië is vergelijkbaar met die van de meeste Europese landen. Argentinië is in principe een land waar je comfortabel kunt reizen. Check evenwel altijd de meest actuele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadvies Argentinie

INENTINGEN

De adviezen ten aanzien van vaccinaties en malariaprofylaxe zijn sterk aan wijzigingen onderhevig, informeer daarom altijd tijdig bij de instanties in je thuisland over de meest actuele situatie. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl. Thuisvaccinatie kan thuis vaccinaties toedienen.

ELECTRICITEIT

Argentinië heeft 220 volt, maar veel stopcontacten zijn anders dan in Europa, dus een wereldstekker is een must. Je hebt in Argentinië een verloop naar de zogenaamde driepotige stekker nodig. Neem deze mee uit je thuisland, het is niet altijd makkelijk deze in Argentinië te vinden.

KLEDING

Neem voor je reis naar Argentinië laagjeskleding mee. Het noorden is doorgaans warm, maar op hoogte kan het koud zijn en ook de nachten zijn koud. Iguazú is doorgaans vochtig warm. In het zuiden kan het koud zijn en regent het meer. Warme kleding en een regenjas zijn essentieel.

REIZEN OP HOOGTE

Sommige delen van noord Argentinië liggen op hoogte. Boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Wanneer er twijfels zijn over je gezondheid en hoogte, neem dan vóór het boeken van een reis contact op met je huisarts. Wij geven je bij boeking van je reis adviezen en tips voor reizen op hoogte.

SELFDRIVE

Voor een selfdrive is een geldig rijbewijs voor de bestuurder(s) verplicht en een intenationaal rijbewijs aanbevelenswaardig. Om een auto te kunnen huren, moet een geldige creditcard worden overlegd met voldoende krediet. Minimum leeftijd voor de bestuurder(s) is 23 jaar.