Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Chili praktische informatie

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Chile praktische informatie

INFORMATIE DIE JE KAN HELPEN JE REIS GOED TE PLANNEN EN VOOR TE BEREIDEN

Informeer ook altijd bij de plaatselijke autoriteiten, als het om inentingen, visa, etc. gaat.

Meer informatieEen reisvoorstel
BESTE REISTIJD

Het noorden en het midden van het land kunnen het hele jaar door bereisd worden. Voor het zuiden is de aanbevolen reistijd van oktober tot half april. Het zuiden heeft een wisselend klimaat, er kan altijd regen vallen en het is er niet heel warm.

TIJDVERSCHIL

Afhankelijk van zomertijd/wintertijd op het Europese continent en in Chili, is er een tijdverschil van 4-6 uur tussen Nederland en Chili. Grofweg is het tijdverschil in de Nederlandse zomer 6 uur en in de Nederlandse winter 4 uur.

VISUM

Chili vraagt Nederlanders die met een Nederlands paspoort reizen geen visum. Je paspoort moet bij aankomst in Chili nog wel 6 maanden geldig zijn. Als je met een paspoort van een ander land reist, informeer dan bij de ambassade van Chili in je thuisland voor de meest actuele situatie.

GELD

De munteenheid in Chili is de Chileense peso. De wisselkoers varieert, check deze voor vertrek. Je kunt bijna overal pinnen en betalen met een pinpas en het gebruik van een creditcard is ruim geaccepteerd. Neem een klein bedrag aan onbeschadigde dollarbiljetten mee voor noodsituaties.

HYGIËNE/REISCOMFORT

De hygiëne in Chili is vergelijkbaar met die van de meeste Europese landen. Chili is in principe een land waar je comfortabel kunt reizen.. Check altijd de meest actuele informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken: Reisadvies Chili.

INENTINGEN

De adviezen ten aanzien van vaccinaties en malariaprofylaxe zijn sterk aan wijzigingen onderhevig, informeer daarom altijd tijdig bij de instanties in je thuisland over de meest actuele situatie. Voor meer informatie: Thuisvaccinatie.nl, zij kunnen thuis vaccineren.

ELECTRICITEIT

Chili heeft 220 volt en de meeste Europese stekkers zijn te gebruiken in Chili. Neem evenwel een wereldstekker mee, de manier van aarden is hier anders dan in Europa en sommige Europese stekkers kunnen in Chili dan vaak ook niet gebruikt worden.

KLEDING

Neem voor Chili laagjeskleding mee. Het noorden is doorgaans warm, maar op hoogte kan het kouder zijn en de nachten zijn meestal koud. In het zuiden kan het koud zijn en het regent meer. Hier zijn warme kleding en een goede regenjas essentieel.

REIZEN OP HOOGTE

Sommige delen van noord Chili liggen op hoogte. Boven de 2500 meter bestaat de kans op hoogteziekte. Wanneer er twijfels zijn over je gezondheid en hoogte, neem dan vóór het boeken van een reis contact op met je huisarts. Wij geven je tips om gezond te blijven op hoogte.

SELFDRIVE

Voor een selfdrive is een geldig rijbewijs voor de bestuurder(s) verplicht en een internationaal rijbewijs aanbevelenswaardig. Om een auto te kunnen huren, moet een geldige creditcard worden overlegd met voldoende krediet. Minimum leeftijd voor de bestuurder(s) is 23 jaar.