Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Peru Highlights

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Peru Highlights

HET BESTE VAN PERU, ZEER COMPLETE REIS MET VEEL EXTRA`S

Alle highlights van Peru samengebracht in één reis. Je start in Lima en reist langzaam langs de kust en de highlights van deze zone tot aan Arequipa. Je bezoekt de Colca vallei, het Titicacameer en natuurlijk Cuzco en Machu Picchu.

Dit is een voorbeeldreis. wij kunnen deze reis geheel aan jouw wensen, ideeën en interesses aanpassen.

Peru Highlights

WAT DEZE VOORBEELDREIS JE BIEDT

Een overzIcht van de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis en een uitgebreide beschrijving van dag tot dag.

LIMA TOT AREQUIPA

Dag 1: Aankomst Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Paracas
Dag 4: Nazca
Dag 5: Arequipa
Dag 6: Arequipa

COLCA EN TITICACAMEER

Dag 7: Arequipa
Dag 8: Colca vallei
Dag 9: Puno
Dag 10: Taquile
Dag 11: Puno
Dag 12: Cuzco

CUZCO EN MACHU PICCHU

Dag 13: Cuzco
Dag 14: Ollantaytambo
Dag 15: Aguas Calientes
Dag 16: Cuzco
Dag 17: Cuzco
Dag 18: Naar Lima

Lima

HOOFDSTAD VAN PERU

Lima is de hoofdstad van Peru en ligt aan de kust. Het is een grote en uitgestrekte stad.

DAG 1 AANKOMST LIMA

Op de luchthaven wacht je chaufeur je op en brengt je naar je hotel. Afhankelijk van je aankomsttijd, kun je eventueel nog een deel van de wijk verkennen waar je hotel is gevestigd en één van de heerlijke drankjes en gerechten van Peru proberen. Een pisco sour is een goed aperitief en de Peruaanse keuken is op het Latijns Amerikaanse continent beroemd en geprezen.

DAG 2 CITYWALK LIMA

Je ontdekt vandaag met je lokale gids Lima. Je bezoekt onder andere de Surquillo markt, waar een diversiteit aan Peruaanse vruchten met exotische namen wordt verkocht, zoals chirimoya, lucama, aguaymanto en pacay. Natuurlijk kun je deze vruchten proeven. Je bezoekt ook het historisch centrum van de stad met haar grootse pleinen en onder andere de San Francisco kerk.

Paracas en Ballestas

DE WOESTIJN EN VOGELS KIJKEN

Je reist zuidwaarts, naar Paracas en Nazca. Hier domineren grote zandduinen de omgeving.

DAG 3 PARACAS

Een transfer haalt je op en brengt je naar het busstation van Lima. Je reist met een OV-bus naar Paracas, een klein, rustig dorpje aan de kust, waar als de vissers met hun vangst van zee terugkomen, vaak veel pelikanen neerstrijken op het strand. Je kunt hier natuurlijk ook prima vis en zeevruchten eten. In de middag kun je optioneel een zandbuggytour door de duinen rond Paracas maken, een leuke manier om dit gebied te verkennen.

DAG 4 NAZCA

In de ochtend ga je in een boottour naar de eilanden Ballestas. De kleine, rotsige eilanden voor de kust van Paracas zijn het leefgebied van veel zeevogels, zeeleeuwen en een kleine groep Humboldpinguïns. De eilandengroep was ooit een belangrijke producent van guano, de uitwerpselen van de vogels werden tot meststof verwerkt. In de middag reis je met een OV-bus naar Nazca en een transfer brengt je naar je hotel.

Nazca en Arequipa

NAZCA CULTUUR EN DE WITTE STAD

Je bezoekt de omgeving van Nazca. Je reist met een comfortabele nachtbus verder naar Arequipa.

DAG 5 NAZCA

Je bezoekt in een fietstour de ruïnes van het Inca-fort Paredones, het pre-Inca irrigatiesysteem van Cantayoc en je leert over de typische keramiek van dit gebied. In een zandbuggytour bezoek je de piramides van Cahuchi, de eeuwenoude irrigatiekanalen van Ocongalla en je hebt de gelegenheid te sandboarden in de Usaca woestijn.  Je reist met een OV-bus in de nacht naar Arequipa.

DAG 6/7 AREQUIPA

Een transfer brengt je van het busstation naar je hotel. Arequipa is de mooie witte hoofdstad van dit gebied, met veel bezienswaardigheden. Het is een stad waar je heerlijk rond kunt slenteren door de koloniale straatjes. Het kleurrijke Santa Catalina klooster is een must see. Het museum Santuarios Andinos herbergt de mummie van het Inca meisje Juanita en is bijzonder en ook zeker een bezoek waard.

Colca en Titicacameer

TRADITIES VAN DEZE REGIO

Je reist verder, naar de traditionele Colca vallei en verder naar het Titicacameer.

DAG 8 COPORAQUE

Vandaag reis je naar de Colca vallei. Je overnacht bij een lokale familie in het dorpje Coporaque.

DAG 9 PUNO

Je bezoekt vandaag het beroemde condor-uitzichtspunt Cruz del Condor. Je reist per bus verder naar Puno.

DAG 10 TAQUILE

Je bezoekt eerst de drijvende Uros-eilanden en vaart daarna door naar Taquile, waar don Celso je opwacht om je naar zijn huis te brengen, waar je ook overnacht. Een erg leuke homestay.

DAG 11 PUNO

Je brengt nog een deel van de dag door bij je gastfamilie en leert over het bijzondere weefwerk van het eiland. In de middag vaar je terug naar Puno en een transfer brengt je naar je hotel.

Cuzco en omgeving

DE MYSTIEK VAN CUZCO EN OMGEVING

Op zoek naar het voormalig Inca-rijk.

DAG 12 CUZCO

Een transfer haalt je op en je reist met een comfortabele OV-bus naar Cuzco, het is een lange rit, maar je maakt voldoende stops in het mooie landschap.

DAG 13 CITYWALK

Vandaag ontdek je het cemtrum van Cuzco en de Inca ruïnes Qenqo en Sacsayhuaman boven de stad in een bijzondere tour, samen met je lokale gids.

DAG 14 OLLANTAYTAMBO

Je bezoekt vandaag de highlights van de heilige vallei, de Inca-ruïnes van Pisac en Ollantaytambo en je overnacht in het gelijknamige dorp.

DAG 15 AGUAS CALIENTES

Je neemt vandaag de trein naar Aguas Calientes. Je ziet de natuur snel veranderen, van berglandschappen naar semi-tropisch gebied.

Machu Picchu

HET HART VAN HET INCA-RIJK

Je gaat onderweg naar het mystieke Machu Picchu, ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis.

DAG 16 MACHU PICCHU

Vandaag bezoek je de imposante Inca-stad Machu Picchu in een tour met gids. Je hebt na de tour voldoende tijd om zelf door het complex te dwalen, je waant je in lang vervlogen tijden. In de middag reis je terug naar Cuzco, deels per trein, deels per transfer.

DAG 17 CUZCO

Je hebt vandaag nog de hele dag de tijd om deze bijzondere stad verder te verkennen. Gewoon lekker door de stad wandelen, één van de vele musea of kerken bezoeken, vanaf een bankje op het plein het leven gadeslaan of nog een keer lekker Peruaans eten.

DAG 18 NAAR LIMA

Een transfer brengt je naar de luchthaven en je vliegt naar Lima. Hier heb je genoeg tijd voor de overstap op je intercontinentale vlucht.

Je reis uitbreiden

VOEG UNIEKE BOUWSTENEN EN EXCURSIES TOE AAN JE REIS

Je kunt deze reis uitbreiden met een ruime keuze aan bouwstenen en excursies. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en zo samen met jou je droomreis samen te stellen.

Peru bouwstenen en excursies

Prijs

PRIJS VOOR PERU HIGHLIGHTS

De prijs voor deze voorbeeldreis is per persoon en gebaseerd op twee personen die samen reizen in het laagseizoen en een kamer delen in comfortabele hotels. In je reisplan zal een overzicht worden opgenomen van de bijkomende kosten. 

REISDUUR

Aantal dagen: 18
Aantal overnachtingen: 17

PRIJS

Reis: vanaf 1769,00 euro
Lokale vluchten: vanaf 124,00 euro

INCLUSIEF

Lokale vluchten
Overnachtingen, 13x ontbijt
7x snack, 4x lunch, 2x diner
Genoemde transfers/OV-bussen
Genoemde tours
24/7 assistentie

Reisvoorstel
EXCLUSIEF

Internationale vluchten
Niet genoemde maaltijden 
Optionele excursies
Persoonlijke uitgaven  
Fooien 
Boekingskosten

Boek je reis