Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Lies en Wilma

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Familiebezoek en uitstapjes

LIES EN WILMA

We reizen naar Chili voor familiebezoek in Santiago de Chile. Maar dit overweldigende land nodigt natuurlijk uit om er méér van te ontdekken dan alleen de hoofdstad. We spreken met Go Beyond Horizons onze ideeën door en samen werken we een plan uit. De weekeinden zijn we in Santiago de Chile, de weekdagen gaan we samen op pad. We verkennen San Pedro Atacama en haar overweldigende omgeving, we gaan een paar dagen naar Valparaiso, verrassende stad aan de Pacifische kust en verkennen het kustgebied en we brengen een paar dagen door in de Maipo vallei, voorgebergte van de Andes. We genieten van de natuur, van de lekkernijen die Chili te bieden heeft en we keren voldaan terug naar Nederland. Met de absolute zekerheid dat we nog een keer terugkomen voor het zuiden.

De Maipo Vallei

NAAR DE ANDES

Na een warm weerzien in Santiago en een paar gezellige familiedagen vertrekken wij samen in een huurauto naar de Cajon del Maipo. De Maipo is een snelstromende rivier die hoog in de Andes op de grens met Argentinië ontspringt, het land doorkruist en bij Valparaiso in de oceaan uitmondt. We rijden langs de rivier en zien het landschap langzamerhand veranderen. De vallei is vruchtbaar en bekend om haar wijnbouw. San Jose del Maipo heeft een gezellig, enigszins toeristisch centrum, waar we voornamelijk lokale vakantiegangers treffen. Nu worden de bergen om ons heen hoger, de kloof dieper, de rivier woester. De bomen zijn verdwenen, de bergen hebben hier alle kleuren. Totale stilte. En dan opeens de embalse. Een enorm groot stuwmeer tussen steile bergwanden. Het water is turquoise. Het is de water- en elektriciteitsvoorziening voor een miljoenenstad, maar van een overdonderende schoonheid.

De Atacama woestijn

HET MOOIE NOORDEN VAN CHILI

We vliegen van Santiago de Chile naar Calama. Uit het vliegtuigraam zien we de Pacifische oceaan aan de linkerkant en rechts van ons ligt het langgerekte Andesgebergte met bergen en vulkanen met besneeuwde toppen zover je kunt kijken en verschillende zoutmeren. Onze buurman in het vliegtuig is een charmante, welbespraakte man, die ons vertelt over de mijnbouw in het Noorden. Chili is bekend om haar kopermijnen en dankt daar voor een groot deel haar voortvarende economie aan. Veel van onze medepassagiers zijn werknemers van de mijnen, die terugkeren van een kort verlof bij hun familie. In Calama staat onze 4×4 huurauto klaar. De weg naar San Pedro is onze eerste kennismaking met de woestijn: een eindeloos rechte weg, onwerkelijke kleuren, bergen, vulkanen en zoutmeren in de verte.

San Pedro en omgeving

KLEUREN IN EEN ZINDEREND LANDSCHAP

San Pedro is een vriendelijk toeristenstadje in de woestijn. In de omgeving genieten we van het wit en blauw van de uitgestrekte zoutmeren, waarin flamingo’s statig pootjebaden. We bezoeken de thermische baden van Puritama. De warme rivier stroomt via watervalletjes en stroompjes van boven naar beneden, van hete naar warme baden. De rivier vormt als een groen lint een oase in het droge landschap. We rijden naar de hooglandmeren, zien cactussen, ñañdu`s en vicuña`s. De meren liggen verstild blauw mooi te zijn tegen een achtergrond van vulkanen. De Maanvallei biedt een bizar en prachtig landschap met rotsen, zandduinen, uitzichten over de zoutvlakten en aan de horizon weer vulkanen. We zien alle schakeringen rood, roze, geel, bruin, en grijs. We zien het landschap zinderen. We genieten van een onvergetelijke, bijna onaards aandoende totaalervaring!

Valparaiso

EXPLOSIE VAN TALENT EN KLEUR

Een stad aan zee, gebouwd op heuvels, met sprookjesachtig mooie muurschilderingen. Wij dwalen van de ene naar de andere verrassing, explosies van talent en van kleur. De fameuze liftjes die je tegen de heuvels op brengen, zijn meer dan 100 jaar oud. De pianotrap, met uitzicht op de begraafplaats vol schitterende beelden. Je kunt hier eindeloos ronddwalen en genieten van de kleuren en uitzichten of neerstrijken op een terrasje met uizicht op zee. Terug naar de zee, waar we een boottochtje langs de boulevard maken om de stad vanaf de zee te bekijken en zeeleeuwen en pelikanen en grote zeeschepen tegenkomen. Kijk, daarginder is het huis van de dichter Neruda, dat gaan we bezichtigen. Wat een dichter en wat een geweldig goede smaak had die man. En wat een collecties heeft hij bij elkaar verzameld. Een stad vol kunst, Valparaiso.

Vraag een reisvoorstel