Santiago de Chile
+56 9 9122 0819 / +56 9 3918 3869
info@gobeyondhorizons.com

Erik en Marielle

Reis met ons tot achter de horizon, het massatoerisme voorbij!

Zuid Chili

ERIK EN MARIELLE

Een hele maand december heb ik samen met mijn partner mogen genieten van veel schoonheid waar Marion Opdam van Go Beyond Horizons mede voor heeft gezorgd!

Het land waar je op één dag 4 seizoenen kunt meemaken. Ook het land waarvan de natuur mij ontzettend heeft overweldigd. Soms zoveel indrukken! Puur, ruig, dramatische mooie luchten, hele lege stukken waar ook nog amper toeristen komen.

Een land waar de natuur ook ontzettend divers is; woestijn, gletsjers, de meest kleurrijke rivieren en meren, vulkanen, zee, prachtige nationale parken en zeer zeker heb ik ook erg aardige Chilenen mogen ontmoeten. Wat een rijkdom!

Overview

SANTIAGO EN DE CARRETERA AUSTRAL

We reisden per huurauto, ferries en binnenlandse vluchten door Chili. Het is maar hoeveel tijd je hebt. Lees zeker ook onderstaande even verder, want met name de regio Aysen (Noord Patagonië) is zeker de moeite waard om zelf te verkennen.

Na 2 dagen in Santiago, vlogen we dag 3 naar Puerto Montt om aan ons Aysen avontuur van 14 dagen te beginnen. Zelf rijden is fijn en voelt als vrijheid. Helemaal omdat je ook amper verkeer tegenkomt. De weg is vaak geen asfalt, zodat je je meer één voelt met je omgeving. Vanuit de auto is het echt genieten. We zijn natuurlijk veel gestopt, zelf meestal lunch picknick geregeld om lekker bij een mooi meer of op een berg te kunnen lunchen met uitzicht! 

Achter elke bocht iets nieuws

OVERWELDIGENDE NATUUR EN LEUKE HOTELS

Wat we zo overweldigend vonden is dat er bijna na iedere bocht, iedere heuvel, wel weer wat moois te zien is. Een azuurblauwe rivier, een donkerblauw meer, mooie bergkammen, een gletsjer, een bijzondere lucht, kleurrijke rotsen en zo kan ik wel even doorgaan nog.

Wat ook een prettige bijkomstigheid was tijdens onze reis, dat Marion voor veelzijdige accommodaties heeft gezorgd. Dan weer cabaña´s, dan weer een luxe kamer. Een aantal vond ik echt toplocaties qua ligging en uitzicht. Bij de ander weer erg aardige en behulpzame gastheren/vrouwen en anderen weer met erg goed avondeten, zodat je in de avond niet weer op pad hoefde. Sommige hadden alle ingrediënten.

Wat we het mooiste vonden

AYSEN EN DE CARRETERA AUSTRAL

Ondanks dat Los Lagos ook erg mooi was (wel véél meer geciviliseerd), met vulkanen, meren en prachtige nationale parken waar we 6 nachten zijn gebleven en natuurlijk zuid Patagonië, waar we ook 6 nachten waren, met onder andere het mooie nationale park Torres del Paine en de enorme zee van ruimte en wandelmogelijkeden, had onze voorkeur toch Aysen.

De leegte van Aysen, weinig toerisme, nog weinig asfalt (ja er wordt hier en daar wel aan de weg getimmerd), weinig verkeer, de diversiteit aan natuur, tja…. daar dachten we met weemoed aan terug toen we weer in de beschaafde wereld waren. Aysen heeft werkelijk voor altijd ons hart gestolen.

Natuur en onthaasten

KWALITEITSREIZEN

Zoek je avontuur en onthaasten in een prachtige omgeving, sla dan zeker Aysen (noord Patagonië) niet over. De 14 dagen leken wel een maand, zoveel indrukken.

Ik houd van kwaliteitsreizen. Ik betaal liever wat meer voor toplocaties en service. Die hebben we van Marion gekregen, waarvoor enorme dank! Gestresst ging ik van huis, stralend (zegt ook mijn omgeving) kwam ik terug.

Marielle deelt haar video, dansend ijs noemt ze het, een korte impressie van een tour naar de San Rafael gletsjer. 

Vraag een reisvoorstel